203
Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα στο δικαστήριο της Μόσχας, την Πέμπτη | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ρωσία: Ενοχη για «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων» η Οβσιανίκοβα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 16:08
Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα στο δικαστήριο της Μόσχας, την Πέμπτη
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ρωσία: Ενοχη για «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων» η Οβσιανίκοβα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 16:08

Ενοχη για «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων» με αναρτήσεις της στα social media, στις οποίες καταδίκαζε τις πολεμικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, κρίθηκε η πρώην δημοσιογράφος της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης Μαρίνα Οβσιανίκοβα.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ενοχή της Οβσιανίκοβα. Δεν υπάρχουν λόγοι αμφισβήτησης της αυθεντικότητάς τους», δήλωσε ο δικαστής έπειτα από σύντομη ακροαματική διαδικασία την οποία η δημοσιογράφος χαρακτήρισε «παράλογη».

Η Οβσιανίκοβα κινδυνεύει με βαριά ποινή φυλάκισης.

Πριν λίγες ημέρες, την Οβσιανίκοβα περίμεναν αστυνομικοί έξω από το σπίτι της στα περίχωρα της Μόσχας, και την προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε για λίγες ώρες.

Η δημοσιογράφος έγινε παγκοσμίως γνωστή στα μέσα Μαρτίου όταν εμφανίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης με μια επιγραφή που είχε αντιπολεμικά συνθήματα.

Συνελήφθη και ύστερα από σύντομη κράτηση, αφέθηκε ελεύθερη αφού της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, όμως εκκρεμούσαν κατηγορίες εναντίον της.

Την Παρασκευή, η Οβσιανίκοβα δημοσίευσε εικόνες στο Telegram όπου κρατούσε μια επιγραφή κοντά στο Κρεμλίνο στην οποία αναφερόταν στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλούσε «δολοφόνο» του Πούτιν. «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν προτού σταματήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt την προσέλαβε τον Απρίλιο ως ανταποκρίτρια στη Ρωσία.

Η δημοσιογράφος είχε αρνηθεί πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν να της προσφέρει άσυλο στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...