347
Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Οι κανόνες που προωθεί η Επίτροπος Ανταγωνισμού στριμώχνει για τα καλά τους ισχυρούς του διαδικτύου | CreativeProtagon

Ριζικές αλλαγές για τις οnline μπίζνες ανακοίνωσε η Βεστάγκερ

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 21:16
Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Οι κανόνες που προωθεί η Επίτροπος Ανταγωνισμού στριμώχνει για τα καλά τους ισχυρούς του διαδικτύου
|CreativeProtagon

Ριζικές αλλαγές για τις οnline μπίζνες ανακοίνωσε η Βεστάγκερ

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 21:16

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για τις online επιχειρήσεις, οι οποίοι ενδέχεται να αναγκάσουν Google, Facebook, Apple και Amazon να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν.

Οπως σημειώνει η Washington Post, οι νέοι κανονισμοί, που ανακοίνωσε την Τρίτη η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, θα αλλάξουν τις νομικές υποχρεώσεις των τεχνολογικών κολοσσών και θα απαιτούν από τις εταιρείες να παρακολουθούν και να ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους πολύ πιο σχολαστικά, ενώ θα απαγορεύσουν τη χρήση των δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους προς όφελός τους και εναντίον των ανταγωνιστών τους.

Αν ψηφιστούν -μία διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνια, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα- οι κανονισμοί θα αφορούν όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται online στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες, είναι σχεδόν όλες αμερικανικές και στο πιο ακραίο τους, οι νέοι κανονισμοί θα αναγκάσουν κάποιες σε διάσπαση.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό όραμα για την επιχειρηματικότητα στον ψηφιακό κόσμο, το οποίο διαφέρει πολύ από αυτό που εφαρμόζεται στην πράξη σήμερα, γράφει η εφημερίδα.

«Οι προτάσεις μας έχουν έναν σκοπό: να σιγουρέψουμε ότι εμείς, ως χρήστες, έχουμε πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα ασφαλών προϊόντων και υπηρεσιών online. Και ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη μπορούν να συναγωνιστούν ελεύθερα και δίκαια στο Διαδίκτυο, όπως και εκτός», τόνισε η Βεστάγκερ, η δανή πολιτικός, που από τη θέση της ως επιτρόπου Ανταγωνισμού τα έξι τελευταία χρόνια, έχει εργαστεί για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων εναντίον προνομίων που ευνοούν τους αμερικανικούς ψηφιακούς κολοσσούς και αποκαλείται σιδηρά κυρία της ψηφιακής Ευρώπης. «Θα πρέπει να κάνουμε τα ψώνια μας με ασφαλή τρόπο και να εμπιστευόμαστε τις ειδήσεις που διαβάζουμε. Γιατί ό,τι είναι παράνομο εκτός Διαδικτύου, είναι το ίδιο παράνομο και online», πρόσθεσε η ίδια.

Η νέα πρωτοβουλία της ΕΕ μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο για τον Τζο Μπάιντεν, που έχει υποσχεθεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τις ΗΠΑ για να ρυθμίσει νομικά το ψηφιακό μας σύμπαν, αλλά ίσως επιλέξει διαφορετικό τρόπο από την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε, λίγες ημέρες μετά από την ομαδική μήνυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των πολιτειών εναντίον του Facebook για μονοπωλιακές πρακτικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...