187
|

Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 10:10

Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 10:10

Αριθμό ρεκόρ κατέγραψαν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές στην πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου. Συνολικά 105.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Την ίδια ημέρα, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, 27.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε, επίσης, ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπουν στη σχετική πλατφόρμα και να κλείσουν στους 5,5 μήνες το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση.

Ερωτηθείς για την απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξήγησε ότι μέσω αυτής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολιασθέντων και το μητρώο νοσησάντων εξωτερικού.

Εξήγησε, ακόμη, ότι με την εγγραφή στο μητρώο, όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και εν συνεχεία να κάνουν και την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News