213
Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχει στη διάθεσή του 24 ώρες για να ασκήσει έφεση | Social media μέσω INTIME NEWS

Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 20:50
Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχει στη διάθεσή του 24 ώρες για να ασκήσει έφεση
|Social media μέσω INTIME NEWS

Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 20:50

Την παράταση της προφυλάκισης του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα, οι οποίοι ερευνώνται για το σκάνδαλο Qatargate, κατά έναν μήνα αποφάσισε την Πέμπτη το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, το συμβούλιο επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν.Φ-Τ.

Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Την προηγούμενη εβδομάδα, το προδικαστικό συμβούλιο είχε λάβει ανάλογη απόφαση και για την περίπτωση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, απορρίπτοντας το αίτημα αποφυλάκισής της.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ο ιταλικός Τύπος επιβεβαίωσε την είδηση που κυκλοφορούσε ήδη από την Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία η σύζυγος και η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, οι οποίες βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφέθηκαν ελεύθερες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...