170
Οπως όλα δείχνουν, οι μικροί μαθητές επιστρέφουν και πάλι στις τάξεις τους | George Vitsaras /SOOC

Πρόταση ειδικών να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 4 Ιανουαρίου 2021, 19:00
Οπως όλα δείχνουν, οι μικροί μαθητές επιστρέφουν και πάλι στις τάξεις τους
|George Vitsaras /SOOC

Πρόταση ειδικών να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 4 Ιανουαρίου 2021, 19:00

Πράσινο φως στο άνοιγμα μόνο Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών στις 11 Ιανουαρίου, κάτω από αυστηρά μέτρα, έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ για τα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι ειδικοί θα προτείνουν επίσης στην κυβέρνηση να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Πάντως, από την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι, βάσει πληροφοριών, αναφέρουν κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, αλλά ο συνωστισμός που προκαλείται από τους γονείς όταν τα πηγαίνουν και όταν τα παραλαμβάνουν, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να έχει προτείνει ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν, αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...