619
Εκτός εαυτού για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έβριζε τους πολιτικούς του αντιπάλους στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕNEWS

Καραγκιόζ μπερντέ η Προανακριτική: λεκτικοί τραμπουκισμοί Πολάκη κατά Πλεύρη και Μαρκόπουλου

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 22:41
Εκτός εαυτού για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έβριζε τους πολιτικούς του αντιπάλους στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕNEWS

Καραγκιόζ μπερντέ η Προανακριτική: λεκτικοί τραμπουκισμοί Πολάκη κατά Πλεύρη και Μαρκόπουλου

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 22:41

Το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στο εσωτερικό της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με φόντο την προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν από την Επιτροπή ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς καλούνται ως μάρτυρες της υπόθεσης (εδώ), επεκτάθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής, όταν βγήκαν έξω από την αίθουσα οι πρώην αν. υπουργός Υγείας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, Θανάσης Πλεύρης.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ έδειξε στους δημοσιογράφους το e-mail με τη λίστα των μαρτύρων που πρότεινε το κόμμα του, το οποίο είχε ώρα 4.40 το απόγευμα και συμπεριλάμβανε τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η προσθήκη των δύο βουλευτών του στη λίστα των μαρτύρων έγινε εκ των υστέρων και με εμφανή σκοπιμότητα να αποκλειστούν από την Επιτροπή. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αντιτείνουν ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν «να κρυφτούν» στην Επιτροπή και έτσι να γλιτώσουν από το να κληθούν ως μάρτυρες στη διερεύνηση της καταγγελλόμενης ως «σκευωρίας» της Novartis. Μάλιστα σημείωσαν ότι τόσο ο κ. Τζανακόπουλος όσο ο κ. Πολάκης δεν έχουν καν οριστεί ως εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και είναι απλά μέλη της Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση ο ο κ. Πολάκης επιτέθηκε συγκεκριμένα στον κ. Πλεύρη τον οποίο κατηγόρησε ότι άλλαξε το συνημμένο στο e-mail, αφού νωρίτερα είχαν συνεννοηθεί Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής.

Οι τόνοι ανέβηκαν σε ασυνήθιστο βαθμό –αν και όχι τόσο αν αναλογιστούμε τον «αψύ» χαρακτήρα του Σφακιανού– με τους δύο βουλευτές να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

-Πολάκης: «Τι κάνεις ρε, δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας γιατί άλλαξες το συνημμένο και μετά πρόσθεσες τα δικά μας ονόματα. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα και ο ορισμός της».

-Πλεύρης: «Τεχνικά, πώς μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο».

-Πολάκης:«[Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Ασε μας. Δεν μας μοίρασαν στην αρχή επίτηδες τον κατάλογο (σ.σ. με τους μάρτυρες). Έδωσαν στην αρχή τα ονόματα των άλλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και δεν μας τον μοίρασαν τον δικό τους κατάλογο, πήγαν και τον έφτιαξαν και μετά μας τον έδωσαν».

Την ώρα του καβγά Πολάκη και Πλεύρη, πέρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επίσης επιτέθηκε κατά του βουλευτή της ΝΔ.

-Τζανακόπουλος: «Δεν μιλάω με σένα, άντε από δω φασίστα».

-Πολάκης: «Αντε, καραγκιόζη»

Στον καβγά πήρε μέρος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος ο οποίος σχολίασε τα όσα είπε λίγο νωρίτερα ο κ. Τζαννακόπουλος. «Αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος: “άντε ρε και άντε ρε”, τέτοιο ήθος».

Ο κ. Πολάκης ζήτησε εκ νέου τον λόγο αυτή τη φορά από τον κ. Μαρκόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον πληρωμένο παπαγαλάκι και «δολοφόνο» χαρακτήρων.

Πολάκης: «Τι είπες εσύ τώρα; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι, ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις εμάς στο στόμα σου, το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι χαρακτήρων. Αντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο».

«Mόνο σηκωτούς θα μας βγάλετε από εδώ μέσα»

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκτυλιχθεί ο εξής διάλογος στη συνεδρίαση της Προανακριτικής:

Κεγκέρογλου: «Να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης από μέλη της Επιτροπής για να κληθούν ως μάρτυρες».

Πολάκης: «Αυτά είναι π@π@ριές!»

Μαρκόπουλος: «Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην Επιτροπή».

Πολάκης: «Θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες».

Μαρκόπουλος: «Εσείς βγήκατε στον ANT1 και είπατε ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από που τους γνωρίζετε;»

Κώστας Καραγκούνης: «Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε αντιθέτως τους δίνουμε βήμα να φωτίσουν την υπόθεση».

Γιάννης Ραγκούσης: «Αυτή η πρόταση αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Πολάκης: «Από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς… Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά, ΚΙΝΑΛ και ΝΔ είστε προσυνεννοημένοι…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...