175
|

Στο δρόμο με τις ΚΥΑ

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 20 Ιουνίου 2013, 13:12

Στο δρόμο με τις ΚΥΑ

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 20 Ιουνίου 2013, 13:12

Οσοι έχουν παραβλέψει εκτός άλλων την ελλειπή προετοιμασία που επιδείχθηκε από κυβερνητικής πλευράς στο θέμα της ΕΡΤ, έχουν μία ευκαιρία να ξαναδούν την εικόνα:

Στις 11.6. δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1414 η περιβόητη (και λόγω της προσωρινής διαταγής του Προέδρου του ΣτΕ) κοινή απόφαση (ΚΥΑ) Κεδίκογλου – Στουρνάρα για την κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης ΕΡΤ ΑΕ, που απαρτίζεται από 6 άρθρα.

Την επομένη (12.6) δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1423 ΚΥΑ των ιδίων που τροποποιεί την πρώτη, προσθέτοντας το άρθρο 4Α περί ειδικής διαχείρισης.

Στις 19.6. με απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1483) Κεδίκογλου & Στουρνάρας τροποποιούν εκ νέου τόσο τη δεύτερη (τροποποιητική της πρώτης) απόφασή τους, προσθέτοντας νέο εδάφιο περί τρόπου άσκησης των δικαιωμάτων στο άρθρο 4Α, όσο και την αρχική απόφασή τους αντικαθιστώντας το άρθρο 5 που αφορά την τύχη της υπέρ ΕΡΤ εισφοράς.

Στην αρχική μορφή του το άρθρο 5 όριζε ότι η είσπραξη της εισφοράς αναστέλλεται μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας. Το νέο άρθρο 5 παραμένει ως είχε εκτός από μια λέξη: η είσπραξη αντικαθίσταται με τη χρέωση. Η διαφορά τους είναι προφανής κι η διόρθωση επιβεβλημένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News