372
| ertnews.gr

Σακελλαρίδης: O Τσίπρας βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ «το ίδιο πρόβλημα με όλους μας»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 19:10
|ertnews.gr

Σακελλαρίδης: O Τσίπρας βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ «το ίδιο πρόβλημα με όλους μας»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 19:10

«Με θλίβουν όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκ νέου εκλογές και βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ την Πέμπτη, την επομένη της ανακοίνωσης της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική μετά από 8 χρόνια, ως υπευθύνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς.

Ο κ. Σακελλαρίδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου των κυβερνήσεων Τσίπρα και συνομιλητής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, για τις συνεχιζόμενες αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός επειδή είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία και δεν θέλω να το παίζω γενικός πολιτικός σχολιαστής. Ομως δεν μπορώ να μην σας πω ότι οι εξελίξεις οι οποίες συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς με θλίβουν και μου γεννούν και άλλα ανάμεικτα συναισθήματα αν θέλετε, αλλά είναι θλίψη το βασικό συναίσθημα, γιατί αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση με όλα αυτά που παρακολουθούμε, ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα, που λίγο πολύ τα παρακολουθούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά της τελευταίας βδομάδας νομίζω έχουν ξεφύγει ακόμα και από τα αναμενόμενα, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι μια “μαύρη τρύπα”, μια “μαύρη τρύπα” που ρουφάει πραγματικά πολιτικές δυνάμεις, που ρουφάει ανθρώπους, που ρουφάει θέσεις, που ρουφάει αν θέλετε και την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς και την ενέργειά του να συνεισφέρει στο δημόσιο, στη δημόσια πολιτική», σχολίασε σχετικά.

Ειδικώς για την «εκρηκτική» παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο νωρίτερα, εξέφρασε την εκτίμηση «ότι επιβεβαιώνει πλήρως» τα παραπάνω. «Πέντε μήνες μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, στην ουσία ο κύριος Τσίπρας Αλέξης Τσίπρας ζητάει δεν θα έλεγα μόνο αναβάπτισμα, ζητάει εκλογές εκ νέου», ανέφερε.

«Ολη η τεκμηρίωση στην δήλωση του λέει ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό δομικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο διέγνωσαν έγκαιρα οι άνθρωποι που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά. Εγώ δεν ήμουν από αυτούς αφού δεν ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ επομένως έχω την πολυτέλεια να το λέω από τη δική μου πλευρά και στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει το ορθό της απόφασης τους», προσέθεσε.

Διαφώνησε, εξάλλου, «με αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρα ότι δεν έπρεπε να φύγουν (τα στελέχη που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά)», αν και δεν επεκτάθηκε.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...