452
|

Παντελόνια και κοπέλες

Avatar Κατερίνα Μπακογιάννη 28 Σεπτεμβρίου 2012, 06:05

Παντελόνια και κοπέλες

Avatar Κατερίνα Μπακογιάννη 28 Σεπτεμβρίου 2012, 06:05

Στην πολιτική, όπως και στην ζωή, όλα είναι θέμα στυλ. Με την έννοια της αισθητικής και της εσωτερικής καλλιέργειας –  ή της απουσίας αυτών των δύο στοιχείων. Συχνά δε, τα φαινομενικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε «προσωπικό ύφος» αποκαλύπτουν  περισσότερα για την ποιότητα ενός ανθρώπου ή ακόμα και για την ουσία μιας υπόθεσης από ό,τι μία βαθύτερη μελέτη και γνώση της κατάστασης.

Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση των προσφάτων δημοσιευμάτων της εφημερίδας Real News που ενέπλεξε το όνομα του προέδρου της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των πρώην υπουργών  κ. Γιώργου Βουλγαράκη και κ. Μιχάλη Λιάπη σε υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού. Οι δύο τελευταίοι υπέβαλαν μήνυση εναντίον της εφημερίδας. Ο πρώτος, ο κ. Μεϊμαράκης,  φέρεται να ενημέρωσε το πανελλήνιο ότι όταν βγάζει το κοστούμι του ξεκινάει πάντα από το παντελόνι του. Τελεία και παύλα. Ο πολιτικός άνδρας ήταν σαφής.

Και τίθεται εύλογα το ερώτημα. Τι θα γινόταν εάν ο πρόεδρος της βουλής ήταν γυναίκα; Εάν φορούσε φόρεμα; Δεν θα είχε, τότε, όπλα να πολεμήσει την Real News;  Ακόμη χειρότερα: Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας εισέρχεται σε μάχες χωρίς εφόδια;

Δεύτερο ερώτημα: Γιατί ο κ. Μεϊμαράκης απειλεί διφορούμενα με τα κοστούμια και τα παντελόνια του  (θυμάστε και  την προ εξαμήνου αντιδικία του με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και την απειλή με το χέρι στο «κομπολόι» του στην τσέπη του παντελονιού;),  ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το οπλοστάσιο που η πολιτεία προβλέπει για κάθε πολίτη σε τέτοιες περιπτώσεις; Φαίνεται ότι ο επί εικοσαετία και βάλε κοινοβουλευτικός άνδρας υποτιμά την αποτελεσματικότητα των νόμων για την προστασία των θιγομένων πολιτών. Ανέστειλε με μονομερή απόφαση του την άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου της Βουλής.

Επισκέφθηκε τον εκ των κορυφαίων της δικαστικής εξουσίας εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και ζήτησε επίσπευση των δικαστικών ενεργειών διερεύνησης της ενδεχόμενης εμπλοκής του. Επισκέφθηκε τον εκ των κορυφαίων της εκτελεστικής εξουσίας Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και ζήτησε να μάθει εάν υπάρχουν και ποια στοιχεία εναντίον του στη διενεργούμενη έρευνα. Τι ήθελε να συμβολίσει ο τρίτος θεσμικός πολιτειακός παράγοντας της χώρας με αυτές τις κινήσεις δημοσιότητας και επίδειξης δύναμης γύρω από μία εν τέλει προσωπική του υπόθεση; 

Το εάν ο κ. Μεϊμαράκης βγάζει πρώτα το παντελόνι του κοστουμιού του είναι θέμα στυλ. Εκτός εάν το κοστούμι που φορά είναι αυτό του προέδρου της Βουλής. Οπότε δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και τον θεσμό.

Και κάτι ακόμη: Τελικά «μηνύσεις κάνουν μόνο οι κοπέλες», όπως είχε αποφανθεί, προ καιρού, σε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αυριανή, ο κ. Γεώργιος Κουρής;

Πάντως, μία κοπέλα που έχω υπ’ όψιν μου, (την λένε Κέιτ Μίντλτον, Δούκισσα του Κέμπριτζ), και τα ρούχα της έβγαλε και, μόλις αντιδίκησε με εφημερίδα, υπέβαλε μήνυση στα δικαστήρια. Και την κέρδισε. 
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News