375
Ο κοινβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη παρά τη στήριξη Τσίπρα στον υπουργό του | INTIMEnews

«Ξυδάκης λέγομαι, όχι Πολάκης, υπάρχει διαφορά!»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 12:21
Ο κοινβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη παρά τη στήριξη Τσίπρα στον υπουργό του
|INTIMEnews

«Ξυδάκης λέγομαι, όχι Πολάκης, υπάρχει διαφορά!»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 12:21

Τα ουζάκια στην παραλία και οι χοροί του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη στην Κρήτη, λίγα μόλις 24ωρα μετά την απαράδεκτη επίθεσή του στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόμπουλο, έκαναν πολλούς να σαστίσουν στην Κουμουνδούρου. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε, οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησαν να αποδοκιμάσουν τον αυθάδη αναπληρωτή υπουργό Υγείας που για μία ακόμη φορά εξέθεσε την κυβέρνηση, παραμονές μάλιστα εκλογών.

Παρά τα όσα «άκουσε» ο κ. Πολάκης όμως, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε ένα βήμα παραπέρα την κάλυψη στον υπουργό του και θέλοντας να βάλει σιγαστήρα σε όσους είπαν «ως εδώ με τον Πολάκη», μετέτρεψε την πρόταση μομφής, που θα καταθέσει τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση!

Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού αγκαλιά με τον υπουργό των Ειδικών Αποστολών -όπως αποκαλούν πολλοί τον Παύλο Πολάκη- κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, φέρεται επίσης να προκάλεσε και την αντίδραση του έτερου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Χανίων, καθώς το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Τσίπρας δεν ήταν άλλο από το «στηρίζουμε Πολάκη (και στις εκλογές).

Την Παρασκευή ωστόσο, ένα ακόμα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης,  θέλησε να αναδείξει τη διαφορά που τον χωρίζει ως πολιτικό και άνθρωπο από τον βαρύ και αθυρόστομο Παύλο Πολάκη.

Η αφορμή δόθηκε από ένα λάθος του δημοσιογράφου που φιλοξενούσε τον κ. Ξυδάκη στη συχνότητα του «ΘΕΜΑ FM»

«Ξυδάκης λέγομαι, όχι Πολάκης, υπάρχει διαφορά!», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διορθώνοντας τον συνομιλητή του που τον αποκάλεσε κατά λάθος με το επώνυμο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Ας βρούμε κανένα θέμα πιο ουσιώδες…», επέμεινε λίγο αργότερα ζητώντας να σταματήσει η συζήτηση για τα καμώματα του Παύλου Πολάκη.

Για να… «χρυσώσει το χάπι», πάντως, ο κ. Ξυδάκης έσπευσε να σημειώσει ότι «πολιτικά δεν έχεις να προσάψεις κάτι» στον Πολάκη, ενώ για την πρόταση μομφής από τη ΝΔ, επεσήμανε το γεγονός ότι δεν αφορά τα πεπραγμένα, αλλά το ύφος του υπουργού.

Και πάλι όμως, δεν δίστασε να πει ότι «μια διορθωτική δήλωση από τον κύριο Πολάκη θα διευκόλυνε, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα».

Κατά τα άλλα ο Νίκος Ξυδάκης, κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, εκτίμησε πως  «δεν θα ναι τόσο μεγάλη η διαφορά, ή ιλιγγιώδης που έδειχναν πριν από λίγο καιρό», καθώς όπως σημείωσε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις «μαζεύουν τη διαφορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...