176
Ο Γιάννος Παπαντωνίου προσέρχεται στην Ευελπίδων | George Vitsaras / SOOC

Διακόπηκε για την Τρίτη η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 00:01
Ο Γιάννος Παπαντωνίου προσέρχεται στην Ευελπίδων
|George Vitsaras / SOOC

Διακόπηκε για την Τρίτη η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 00:01

Διεκόπη για την Τρίτη, λόγω κόπωσης ανακριτών και απολογούμενου, η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανακριτές Διαφθοράς από τις εννέα το πρωί της Δευτέρας και επί δώδεκα ώρες έδινε εξηγήσεις για το βαρύτατο κατηγορητήριο που σχετίζεται με παράνομες αμοιβές ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, χρήματα που φέρεται να έλαβε για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου «S», το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου για την κατηγορία, ενώ πριν από την έναρξη της απολογίας του κατέθεσε και γραπτό απολογητικό υπόμνημα.

Αρχικά ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται πως ρωτήθηκε από τους ανακριτές για τη σύμβαση αναβάθμισης των έξι φρεγατών καθώς και για πλήθος άλλων παραμέτρων της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Κατά το δεύτερο σκέλος της απολογίας του, ο πρώην υπουργός δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για τη νομιμοποίηση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών προβάλλοντας τα δικά του νομικά και ουσιαστικά επιχειρήματα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απολογία του χαρακτηρίζεται από αρκετή φόρτιση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...