405
(φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 23:53
(φωτογραφία αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 23:53

Βροχές φέρνει ο «Ορέστης» την Τρίτη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα.

Από το βράδυ, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη ως προς τις μέγιστες.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς, βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...