258
|

Αυτό το δημοψήφισμα τέλος

Αυτό το δημοψήφισμα τέλος

Είναι 1η Ιουλίου, δύο τα ξημερώματα. Μετά το Σύνταγμα, μετά τη χρεοκοπία. Αυτό το δημοψήφισμα δεν θα γίνει. Όταν ζητάμε 3ο μνημόνιο για ποιο ερώτημα των δανειστών θα απαντήσουμε; (ακόμη κι αν μεταφράσουμε τα αγγλικά). Η παλαβομάρα έχει όρια! Τα 20άρικα τέλειωσαν στα ΑΤΜ. Κι η υπομονή μαζί τους. Οι εταίροι δεν συζητούν βοήθεια εάν δεν τελειώσει αυτό το δημοψήφισμα. Γι' αυτό θα τελειώσει σήμερα.

Χθες βράδυ χρεοκοπήσαμε. Μαζί κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως αναδείχθηκε η παραφροσύνη. Όσοι είναι παλιοί ξέρουν ότι η Χούντα δεν έπεσε, ούτε από το Πολυτεχνείο ούτε από το Κυπριακό. Τη σάρωσε η επιστράτευση.Το ίδιο και την παραφροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την κλόνισε η απύθμενη ανωμαλία με την οποία διακυβέρνησε ούτε η ασυνάρτητη επιπολαιότητα με την οποία διαπραγματεύθηκε. Δεν την πειράζει η μπλόφα, όπως αποδεικνύεται, αυτού του δημοψηφίσματος. Το φιάσκο ξεδιπλώθηκε με τα ΑΤΜ. Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές, το ντόμινο ασταμάτητο, η σύγχυση σε εκθετική άνοδο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πια ναι. Δεν φτάνουμε με τίποτε Κυριακή. Ο γυμνός βασιλιάς περπατά σε κάθε δρόμο, είναι στην τηλεόραση σε κάθε σπίτι.

Στο Σύνταγμα χθες το βράδυ, με καλοκαιρινή βροχή, η μπόρα των κλειστών τραπεζών έστειλε λαϊκό κόσμο, σοβαρό και αποφασισμένο. Ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Ευρώπη και Δημοκρατία. Κοινή λογική, μέτρο και αυτονόητα.

Ζούμε την αρχή του τέλους του εφιάλτη. Θα είναι δύσκολα. Αυτές οι πληγές δεν κλείνουν σε μια μέρα. Δεν υπάρχουν πανηγυρισμοί. Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Είμαστε λίγοι για να χωρίσουμε. Ένας στεναγμός ανακούφισης μέσα από σφιγμένα δόντια. Δεν γυρνάμε πίσω στους παλιούς και δεν πάμε ΣΥΡΙΖΑ. Στο Σύνταγμα ήταν λαός και οι ηγεσίες του. Για σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News