342
Στο επίμαχο βίντεο καταγράφονταν άγνωστοι με πολιτικά να κινούνται την ώρα των επεισοδίων ανάμεσα στις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις | Facebook

Ποιοι ήταν τελικά οι κουκουλοφόροι στο περιστύλιο της Βουλής;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 10:42
Στο επίμαχο βίντεο καταγράφονταν άγνωστοι με πολιτικά να κινούνται την ώρα των επεισοδίων ανάμεσα στις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις
|Facebook

Ποιοι ήταν τελικά οι κουκουλοφόροι στο περιστύλιο της Βουλής;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 10:42

Ηταν ένα βίντεο που διαδόθηκε αστραπιαία στο Διαδίκτυο και στα social media. Η καταγγελία αναπαρήχθη  κατά βούληση: «κουκουλοφόροι κάνουν ανενόχλητοι βόλτα στη Βουλή την ώρα των επεισοδίων στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ανάμεσα στους αστυνομικούς και βρίσκουν καταφύγιο δίπλα στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής».

Οντως το βίντεο έδειχνε κάποιες ύποπτες φιγούρες να πηγαινοέρχονται ανενόχλητες στο προαύλιο του κοινοβουλίου την ώρα που σημειώνονταν τα επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των διαδηλωτών λίγα μέτρα πιο μπροστά, στα σκαλιά δίπλα από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Και έγινε viral επειδή έμοιαζε να υπηρετεί τη θεωρία ότι παρακρατικοί και προβοκάτορες ξεκίνησαν τα επεισόδια, ότι οι κουκουλοφόροι ήταν τόσο «βαλτοί» που ορισμένοι εξ αυτών κυκλοφορούσαν με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το συμπέρασμα προφανές και η Αστυνομία όφειλε εξηγήσεις…

Ωστόσο, όπως απαντήθηκε αρμοδίως, τα άτομα που έχουν καταγραφεί στο επίμαχο βίντεο, δεν ήταν παρά αστυνομικοί με πολιτικά εν υπηρεσία, που εφοδίαζαν τους συναδέλφους τους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά (η χρήση των οποίων σύμφωνα με το Αρχηγείο  της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση των ομάδων που τους επιτίθονταν).

Τι λέει η υπουργός

Η ίδια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για αστυνομικούς, αλλά της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, όπως διευκρίνισε.

«Είδα το βίντεο και επισήμως έχω να σας πω ότι είναι έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη.

Αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν επιπλέον ότι, κατά πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια, οι εν λόγω αστυνομικοί εκτελούν υπηρεσία με πολιτικά και την ημέρα ακριβώς του συλλαλητηρίου είχαν πάρει θέση και κινούνταν με την ίδια αποστολή και σε άλλα σημεία συγκρούσεων, όπως τα Εξάρχεια και η Λ. Αλεξάνδρας.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια, τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό την ημέρα του συλλαλητήριου.

Η ΕΛ.ΑΣ., τονίζεται, «σε κάθε περίπτωση αποδέχεται την κριτική, δεν μπορεί όμως να σιωπά στις περιπτώσεις που η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι οποίες σκοπιμότητες αδικούν κατάφωρα το έργο και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...