227
Οι κάτοικοι στο Μάτι - ακόμη και τα παιδιά- έχουν αναπάντητα ερωτήματα | YouTube

Συγκινητικό βίντεο από τους νέους στο Μάτι: «Δεν ξεχνάμε την τραγωδία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 10:29
Οι κάτοικοι στο Μάτι - ακόμη και τα παιδιά- έχουν αναπάντητα ερωτήματα
|YouTube

Συγκινητικό βίντεο από τους νέους στο Μάτι: «Δεν ξεχνάμε την τραγωδία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 10:29

Εξι μήνες έχουν συμπληρωθεί από την τραγωδία με τους 100 νεκρούς από τις πυρκαγιές στο Μάτι και για τους περισσότερους το ζήτημα έχει φύγει από την πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Οχι βέβαια για τους ανθρώπους που ζουν εκεί και πρέπει να διαχειριστούν την τραγωδία και την δύσκολη επάνοδο σε μια ομαλή ζωή.

Οι νέοι από το Μάτι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μεταφέρουν τις αναμνήσεις τους για όσα συνέβησαν τη μοιραία Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Στο βίντεο κυριαρχούν οι αναμνήσεις από όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου: «Μέχρι να προλάβω να φτάσω εδώ πέρα, η μητέρα μου είχε καεί», θυμάται ένας αναφέρει ένας από τους συμμετέχοντες μπροστά από ένα καμένο σπίτι.

Ενας ακόμη κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως εγκλωβίστηκε στο σπίτι του και ξεκίνησε να τηλεφωνεί σε όλους τους φορείς, χωρίς να του απαντήσει κανένας.  «Ευτυχώς, γιατί θα με είχαν οδηγήσει εκεί που οδήγησαν και τους άλλους 100. Μέσα την καρδιά της φωτιάς», κάνει την πικρή παραδοχή.

Οι δημιουργοί του βίντεο θέτουν και προσπαθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως «Καήκαμε επειδή αψηφήσαμε τη φωτιά; Πενθούμε γιατί οι δρόμοι ήταν στενοί; Πνίγηκαν άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι προς τη θάλασσα;». Παραθέτουν ακόμη και αποσπάσματα από την πραγματογνωμοσύνη όπως και δηλώσεις την ώρα της πυρκαγιάς με λανθασμένες εκτιμήσεις για την έκτασή της.

Κλείνουν με ένα μήνυμα: «Δεν ξεχνώ» και μια διαπίστωση που αξίζει να ακουστεί: «Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά, εμείς επειδή ήμασταν μόνοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...