294
Καρέ από το βίντεο που τράβηξε ο άντρας της τουρίστριας, με την ίδια να επιστρέφει τον... χρυσοπληρωμένο αστακό στα νερά της Μεσογείου | CreativeProtagon

Πλήρωσε 200 ευρώ για έναν αστακό σε εστιατόριο και μετά… τον απελευθέρωσε

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 08:00
Καρέ από το βίντεο που τράβηξε ο άντρας της τουρίστριας, με την ίδια να επιστρέφει τον... χρυσοπληρωμένο αστακό στα νερά της Μεσογείου
|CreativeProtagon

Πλήρωσε 200 ευρώ για έναν αστακό σε εστιατόριο και μετά… τον απελευθέρωσε

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 08:00

Στο πολυτελές εστιατόριο Gente di Mare, στη Σαρδηνία, η απόλυτη σπεσιαλιτέ είναι η αστακομακαρονάδα ή «σπαγγέτι α λα Καταλάνα». Ο αστακός βράζεται και μετά γαρνίρεται με μια σάλτσα από ντομάτες, κρεμμύδια, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ακούγεται θεϊκό, και προφανώς είναι. Μια τουρίστρια, όμως, είχε άλλα κατά νου για τον ζωντανό αστακό που είδε σε μια δεξαμενή δίπλα στην είσοδο του εστιατορίου.

Η ελβετίδα τουρίστρια ρώτησε την τιμή του αστακού και πλήρωσε πρόθυμα τα 200 ευρώ που της ζητήθηκαν, αρκεί ο αστακός να της παραδιδόταν ζωντανός. Ο αστακός, ακολούθως, σερβιρίστηκε στο τραπέζι της μέσα σε έναν κουβά. Εκείνη τον πήρε, βγήκε από το εστιατόριο, πήγε στην προβλήτα και τον έσπρωξε στη θάλασσα.

H ελβετίδα τουρίστια πλήρωσε 172 λίρες για να αγοράσει τον αστακό πριν τον ρίξει πίσω στη θάλασσα (El Espanol)

Μάλιστα, σε βίντεο που τράβηξε ο άντρας της, η ίδια φαίνεται να χαϊδεύει τον αστακό και να του λέει λίγες κουβέντες, πριν τον αφήσει στα νερά του Κόλπου Αράντσι, στα βόρεια της Σαρδηνίας. Ο αστακός μόλις έπεσε στο νερό άρχισε να κολυμπά προς την ελευθερία.

«Η κυρία μπήκε στο εστιατόριό μας και στάθηκε στο ενυδρείο που έχουμε στην είσοδο» είπε στην Telegraph ο Αντόνιο Φασολίνο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου μαζί με τον αδελφό του Τζανλούκα. «Με ρώτησε αν μπορούσε να απελευθερώσει τον αστακό στη θάλασσα. Στην αρχή νόμιζα ότι αστειευόταν, αλλά μετά είδα ότι το εννοούσε. Της είπα ότι από μένα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Ο Αντόνιο ζύγισε τον αστακό στην κουζίνα και είπε στο ζευγάρι ότι κοστίζει 200 ευρώ. Εκείνοι συμφώνησαν αμέσως να τον αγοράσουν. Η τουρίστρια επέμεινε να απελευθερώσει η ίδια τον αστακό, αντί για το προσωπικό του εστιατορίου. «Ηθελε να κάνει μια καλή πράξη. Φαινόταν πολύ συγκινημένη και μετά με αγκάλιασε» είπε ο Αντόνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...