473
Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεοπτική παρουσία του στο Open | YouTube/OpenTV

Πλεύρης για Τσίπρα: Εσπασε την καραντίνα και ήταν στο Προεδρικό χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 10:10
Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεοπτική παρουσία του στο Open
|YouTube/OpenTV

Πλεύρης για Τσίπρα: Εσπασε την καραντίνα και ήταν στο Προεδρικό χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 10:10

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «έσπασε την καραντίνα» καθώς εμφανίστηκε στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα για την Covid-19.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης, ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν φορούσε μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ είχε δηλώσει πως νοσούσε από κορονοϊό δεύτερη φορά και διένυε την πέμπτη μέρα καραντίνας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είχε γράψει σε κοινωνικά δίκτυα πως ενημερώθηκε ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορονοϊό στις 20 Ιουλίου εν μέσω των πυρκαγιών. Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου και όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την έσπασε, είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε».

Μάλιστα έκανε λόγο για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Στη συνέχεια πάντως, όταν ρωτήθηκε τι ισχύει με τους τουρίστες και την καραντίνα, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για «συστάσεις» καραντίνας και επιστροφή στη χώρα τους με μάσκα.

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με πηγές να δηλώνουν στο κανάλι πως ο κ. Τσίπρας υποβλήθηκε σε τεστ PCR την Παρασκευή και το Σάββατο βγήκε αρνητικός. «Ως γνωστόν, οι αρνητικοί δεν μεταδίδουν» ανέφεραν οι εν λόγω κύκλοι.

Στην εκπομπή παρενέβη λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε για «ψέματα» του υπουργού Υγείας ενώ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις.

«Ελπίζω μέσα σε λίγες ώρες να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Ηλιόπουλος, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του κ. Πλεύρη τον οποίο κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται σαν «ακροδεξιό τρολ». Μάλιστα, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα το αρνητικό τεστ του κ. Τσίπρα.

Αργότερα η Κουμουνδούρου εξέδωσε και ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της ΕΕ σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε. Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

»Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

»Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό Υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;

»Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...