539
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του | SOOC/CreativeProtagon

Πέτσας κατά Τσίπρα: «Αυτός κάνει μικροπολιτική, εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 19:33
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του
|SOOC/CreativeProtagon

Πέτσας κατά Τσίπρα: «Αυτός κάνει μικροπολιτική, εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 19:33

Η ευκαιρία που βρήκε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας να ασκήσει αντιπολίτευση αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που έσπευσε να ανακοινώσει η κυβέρνηση για την κρίση του κορονοϊού, δεν πέρασε αναπάντητη. «Την ώρα που η Ελλάδα, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει τη χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να κάνει μικροπολιτική», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα δεν ήταν αδικαιολόγητες. Οχι ένας αλλά δύο υπουργοί, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εργοδότες να μην καταβάλουν το δώρο Πάσχα (μισό μισθό δηλαδή) και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποίησαν την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί» να κάνει αυτό το… δώρο στους επιχειρηματίες.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και υπερθεμάτισε, ζητώντας οριζόντια μέσα ανακούφισης των πολιτών, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι άλλες χώρες έχουν αποδειχθεί πιο γενναιόδωρες.

«Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι “στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται οριζόντια προληπτικά μέτρα ύψους έως και 20% του ΑΕΠ”. Καμία χώρα δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα. Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μπερδεύουν “μήλα” (σ.σ: δημοσιονομικά μέτρα), με “πορτοκάλια” (σ.σ: εγγυήσεις και άλλα μέτρα ενίσχυσης ρευστότητας)», τόνισε ο κ. Πέτσας, για να συνεχίσει:

«Σε αυτή την ανεύθυνη, μικροκομματική συμπεριφορά η απάντηση έρχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που επικροτούν τη διαχείριση της διπλής κρίσης από την κυβέρνηση. Και που βλέπουν στην φουρτούνα Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατάει το τιμόνι της χώρας. Διαβεβαιώνουμε όλους τους Ελληνες ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειαστεί για να περιορίσει τις απώλειες στην εθνική οικονομία, προστατεύοντας πρώτα από όλα την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία.

»Και μπορεί να το κάνει αυτό στην πράξη – και όχι στα λόγια – γιατί έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύει και η απόφαση για ισότιμη συμμετοχή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», κατέληξε.

Τσίπρας: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση τη μη καταβολή δώρου Πάσχα

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, μετά τις τηλεδιασκέψεις που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, είχε στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση «να μην διανοηθεί τη μη καταβολή δώρου Πάσχα».

Κατά του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης είχε πει χαρακτηριστικά ότι «αξιολογείται» το θέμα της μη καταβολής δώρου Πάσχα, στράφηκε και ο κ. Τσακαλώτος.

«Ούτε να το διανοηθεί. Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι “αξιολογείται” και ο ίδιος», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών. Το Κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων».

Τέλος πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών, συνεπών δανειοληπτών, τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...