146
Ο Περικλής Βασιλάκης στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» | Youtube

Πέθανε στα 64 του ο διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 11:03
Ο Περικλής Βασιλάκης στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή»
|Youtube

Πέθανε στα 64 του ο διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 11:03

Σοκ στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και -όχι μόνο- προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Περικλή Βασιλάκη, ενός από τους γνωστότερους διαιτητές λόγω και της τηλεοπτικής παρουσίας του σε πάνελ αθλητικών εκπομπών με την ιδιότητα του καθηγητή διαιτησίας, ως αναλυτής επίμαχων φάσεων.

Ο Περικλής Βασιλάκης  γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, ενώ ήταν δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης γιά τον Αθλητισμό.

Ο πρώτος του αγώνας στην Α’ Εθνική ήταν τον Οκτώβριο του 1983, όταν κληρώθηκε να διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκού-Απόλλωνα Αθηνών. Ηταν ο νεότερος τότε διαιτητής στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Περικλής Βασιλάκης έφυγε απο τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...