223
Ο Ρόμπερτ Φόρστερ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, τον Σεπτέμβριο του 2018 | REUTERS

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2019, 11:50
Ο Ρόμπερτ Φόρστερ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, τον Σεπτέμβριο του 2018
|REUTERS

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2019, 11:50

Πέθανε, σε ηλικία 78 ετών, ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Αντζελες, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Μετρώντας πάνω από 180 ταινίες στο ενεργητικό του, ο νεοϋορκέζος ηθοποιός απέσπασε το 1996 την πρώτη και μοναδική υποψηφιότητά του για Οσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου) για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζάκι Μπράουν» του Κουέντιν Ταραντίνο. Ταινία η οποία ουσιαστικά «ανέστησε» την καριέρα του, η οποία μετά από ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, από τη δεκαετία του 80, είχε μπει στη…ναφθαλίνη.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1941 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο Φόρστερ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του το 1967 στην ταινία του Τζον Χιούστον «Ανταύγειες σε χρυσό μάτι» παίζοντας τον γυμνό αναβάτη που προσελκύει την προσοχή του φαινομενικά αυστηρού διοικητή στρατοπέδου που υποδύθηκε ο Μάρλον Μπράντο.

Λίγο αργότερα εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο ψυχολογικό γουέστερν «Στη σκιά του φεγγαριού» του Ρόμπερτ Μάλιγκαν αλλά και στο κοινωνικό δράμα «Medium cool» του Χάσκελ Γουέξλερ όπου ο Φόρστερ υποδύθηκε έναν ρεπόρτερ της τηλεόρασης στο μέσον της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στην Αμερική του 1968.

Τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή στις σειρές Twin Peaks και Breaking Bad, όπως και στην νέα ταινία «Εl Camino» που βασίστηκε σε αυτή, τον διατήρησαν στο προσκήνιο και τον έκαναν δημοφιλή και στο νεότερο κοινό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...