911
Την άμεση εμπλοκή μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, στον θάνατο 36χρονου στον Πειραιά, καταδεικνύουν βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας | YouTube

Πειραιάς: Συλλήψεις για τον πνιγμό 36χρονου – Τον απώθησε το πλήρωμα του Blue Horizon

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 02:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2023, 09:20
Την άμεση εμπλοκή μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, στον θάνατο 36χρονου στον Πειραιά, καταδεικνύουν βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
|YouTube

Πειραιάς: Συλλήψεις για τον πνιγμό 36χρονου – Τον απώθησε το πλήρωμα του Blue Horizon

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 02:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2023, 09:20

Ανθρωπος στη θάλασσα, νεκρός, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μιας χώρας που περηφανεύεται για τη ναυτοσύνη της και τη νησιωτικότητά της. Ανθρωπος στη θάλασσα, νεκρός, επειδή κάποιοι τον έσπρωξαν και έπειτα συνέχισαν τη δουλειά τους σαν να μη συνέβη τίποτα…

Ενας 36χρονος ανασύρθηκε το βράδυ της Τρίτης νεκρός από το λιμάνι του Πειραιά, όταν στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Horizon», κατά τον απόπλου του για το Ηράκλειο της Κρήτης, έπεσε στο νερό. Ο καταπέλτης του πλοίου σηκώθηκε, οι προπέλες δημιούργησαν την απαραίτητη για την αναχώρηση δίνη, ο άνθρωπος πέθανε, το πλοίο έφυγε κανονικά…

Αλλά, ευτυχώς, υπήρξαν βίντεο. Και μαρτυρίες. Που είδαν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ και στα social media: το «Blue Horizon» φαίνεται μόλις να έχει αναχωρήσει από το λιμάνι ενώ διακρίνεται, μέσα στη θάλασσα, και ο άτυχος άνδρας, λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο…

Σε ανάρτηση την οποία έκανε επιβάτης του πλοίου αναφέρθηκε ότι ο 36χρονος διαπληκτίστηκε με το πλήρωμα προτού οι άνδρες του πλοίου τον απωθήσουν:

«Ο άνθρωπος βρέθηκε μέσα στη θάλασσα επειδή οι υπάλληλοι του πλοίου τον έσπρωξαν και τον πέταξαν έξω από την μπουκαπόρτα. Δύο φορές τον έβγαλαν και τον έσπρωξαν έξω από το πλοίο πριν λύσουν τους κάβους και την τρίτη φορά που προσπάθησε να μπει μέσα στον πλοίο οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου πλοίου (…) τον έσπρωξαν μέσα στη θάλασσα (…)».

Λίγες στιγμές μετά ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός. Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε πως επιλήφθηκε του συμβάντος σε πρώτο χρόνο. Αλλά στα βίντεο λιμενικοί δεν φαίνονται.

Εξάλλου, το εντυπωσιακό –και κυνικό– είναι ότι μετά το συμβάν το «Blue Horizon» αναχώρησε κανονικά, με μια ολιγόλεπτη καθυστέρηση, για το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα του πλοίου ακούστηκε μάλιστα το εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση»!

Αρκετή ώρα μετά υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελίας Πειραιά η οποία διέταξε το πλοίο να επιστρέφει στον Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες, και να συλληφθούν δύο άτομα του πληρώματος του «Blue Horizon» –εκ των εικονιζόμενων στα βίντεο προφανώς– καθώς και ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Το Λιμενικό έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμενόταν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δίπλα στον καταπέλτη υπήρχε μία βαλίτσα και κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν αναζήτησε κανείς. Οι λιμενικοί πήραν τα αντικείμενα εκτιμώντας πως ανήκουν στον άνδρα που έχασε τη ζωή του.

Οι μαρτυρίες

Επιβάτες του οχηματαγωγού «ΕLYROS» που ήταν ελλιμενισμένο δίπλα από το «Blue Horizon», στον Πειραιά, συγκαταλέγονται στους αυτόπτες μάρτυρες του αποτρόπαιου περιστατικού οι οποίοι κατήγγειλαν τη στάση του πληρώματος του «Blue Ηorizon».

Η επιβάτης Φρόσω Τετραντωνάκη, η οποία βρισκόταν στο κατάστρωμα του πλοίου την ώρα που σημειώθηκε το επεισόδιο, δήλωσε τα εξής στο protoτhema.gr:

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο ELYROS που είχαν βγει στο κατάστρωμα για τσιγάρο και είδαν ολοκάθαρα το συμβάν. Είδαν τους ανθρώπους από το πλήρωμα του Blue Ηorizon να σπρώχνουν τον άνδρα στην θάλασσα. Τον έσπρωξαν τρεις ή τέσσερις φορές πριν ανέβει η ράμπα του πλοίου».

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα «είδαμε το πτώμα του άνδρα να επιπλέει στο νερό», συμπλήρωσε. «Εκείνη τη στιγμή πήρα τηλέφωνο στο Λιμενικό Σώμα και έκανα επωνυμη καταγγελία για το συμβάν. “Σπρώξανε τον άνθρωπο στη θάλασσα και πνίγηκε. Τον σκοτώσανε” ήταν τα λόγια που μετέφερα στους λιμενικούς».

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, που έγιναν στο 902.gr από επιβάτες του «Blue Ηorizon», ο άνδρας έτρεξε να μπει στο πλοίο, χωρίς να επιδείξει εισιτήριο, πριν ο καταπέλτης του πλοίου ανέβει και δύο άνδρες, μέλη του πληρώματος, τον έσπρωξαν και έπεσε στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, μάλιστα, δεν έγινε καμία προσπάθεια από το πλήρωμα για τη διάσωση του 36χρονου και το πλοίο αναχώρησε κανονικά για το Ηράκλειο, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης»

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

»Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», τόνισε με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το τραγικό περιστατικό.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας που κοινοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Περιέργως το «Blue Horizon», μολονότι ήταν χώρος ενός πιθανού εγκλήματος, αφέθηκε να αποπλεύσει: έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

ΠΝΟ: Δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ναυτικών

Tη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο «Blue Horizon» εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» ανέφερε η ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών τόνισε, εξάλλου, ότι αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων Υπηρεσιών για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...