215
Μέχρι τέλος Μαΐου θα δίνεται η δυνατότητα δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε ανασφάλιστους | Intime

Παράταση για τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 11:09
Μέχρι τέλος Μαΐου θα δίνεται η δυνατότητα δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε ανασφάλιστους
|Intime

Παράταση για τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 11:09

Παράταση στη δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων δίνει άρθρο του υπουργείου Υγείας, που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν κυρίως ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ρυθμίζονται και άλλα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Με το συγκεκριμένο άρθρο δίνεται παράταση για τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων στους ανασφάλιστους, οι οποίοι δεν είχαν κάνει τη απαραίτητη δήλωση νωρίτερα με αίτημά τους.

Η παράταση θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ειδικότερα όπως προβλέπεται στο άρθρο «Παράταση δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων»:

  1. Η ισχύς των αποφάσεων χορήγησης δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων, οι οποίες εκδόθηκαν από δήμους δυνάμει του άρθρου 33 του ν. 4368/2016 (Α΄ 21), παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020, εφόσον, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, οι υποβληθείσες αιτήσεις παράτασης δεν έχουν καταχωρηθεί ως εγκεκριμένες στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανασφάλιστων – οικονομικά αδυνάτων πολιτών του άρθρου 4 της υπ’ αρ. 25132/4.4.2016 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 908) ή εφόσον η ισχύς των ανωτέρω αποφάσεων έληξε μετά τις 25 Φεβρουαρίου 2020, χωρίς να υποβληθεί αίτηση ανανέωσης.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να παρατείνεται εκ νέου η ισχύς των αποφάσεων της παρ. 1, καθώς και των αποφάσεων των οποίων η λήξη της ισχύος έπεται της λήξης των αποφάσεων της παρ. 1.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...