164
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παγωτατζίδικο έσβηνε με λογισμικό το 80% των αποδείξεων!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 09:05
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παγωτατζίδικο έσβηνε με λογισμικό το 80% των αποδείξεων!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 09:05

Κατά τα άλλα μας έφταιγαν ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ… Μπροστά σε μια προχωρημένη «πατέντα» χάρη στην οποία καταστηματάρχης διέγραφε μεγάλο μέρος των αποδείξεων που έκοβε βρέθηκε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ στην Κρήτη.

Σε έλεγχο που έκανε σε κατάστημα πώλησης παγωτού στη Χερσόνησο Ηρακλείου, εντόπισαν ειδικό λογισμικό το οποίο στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και έτσι εμφάνιζε στην εφορία μόνον τις υπόλοιπες!

Χρειάστηκε μάλιστα, όπως αναφέρει το ethnos.gr, να μελετήσουν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων για να ανακαλύψουν το «έξυπνο» λογισμικό που επέτρεπε στον επιχειρηματία να φοροδιαφεύγει και να μην αποδίδει στο ελληνικό Δημόσιο τεράστια ποσά.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι σε μια ημέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις ενώ το τελευταίο 15νθήμερο υπολογίζεται ότι έσβησε περισσότερες από 3.000 αποδείξεις!

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης μόνο για 48 ώρες ενώ πλέον ο ιδιοκτήτης θα ελεγχθεί τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών, για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...