330
|

Σταϊκούρας για την επίθεση στους εφοριακούς: Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 15:04

Σταϊκούρας για την επίθεση στους εφοριακούς: Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 15:04

Την βίαιη επίθεση στο Ρέθυμνο που έστειλε στο νοσοκομείο δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ καταδίκασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα και συμπεριφορές.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απρόκλητη, άνανδρη και επικίνδυνη, ακόμη και για τη ζωή τους επίθεση, που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι και εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου συστήματος ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιχείρησαν την Τετάρτη να διενεργήσουν έλεγχο σε φορτηγό αυτοκίνητο για το φορτίο και τα παραστατικά διακίνησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο οδηγός του φορτηγού είχε σταματήσει σε υπαίθριο χώρο καντίνας για να την εφοδιάσει. Οι εφοριακοί του ζήτησαν τα χαρτιά των προϊόντων και αιφνιδίως δέχτηκαν βίαιη επίθεση. Στη συνέχεια ο οδηγός τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το φορτηγό, οι πινακίδες του οποίου κατασχέθηκαν.

Τους υπαλλήλους επισκέφτηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Πρόκειται για μια γυναίκα 55 ετών που υπέστη ρήξη τυμπάνου και έναν 58χρονο άνδρα οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Και οι δύο πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο η γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρότερα, παραμένει υπό την παρακολούθηση γιατρού.

«Οι έλεγχοι δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά θα είναι καθολικοί και θα συνεχιστούν», δήλωσε καταδικάζοντας την επίθεση ο κ. Πιτσιλής.

Καταγγελίες για αστυνομία και ΕΚΑΒ

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ ανατολικής Κρήτης κατήγγειλε ότι, παρά το γεγονός ότι οι δύο ελεγκτές καλούσαν σε βοήθεια, περαστικοί οδηγοί που εκείνοι την ώρα είχαν σταθμεύσει σε πάρκινγκ δίπλα στη καντίνα, όχι μόνο δεν έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης, αλλά αντιθέτως μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έκλεισαν τις ασφάλειες από φόβο.

Πρόσθεσε μάλιστα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ότι η αστυνομία εκλήθη αλλά δεν ήλθε ποτέ στο σημείο της επίθεσης, ήλθε όμως η… τροχαία. Ούτε όμως και το ΕΚΑΒ έφτασε, οπότε οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με το υπηρεσιακό όχημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...