310
|

Τους πείραξε ο Αρκάς και επέβαλαν στο Facebook να τον λογοκρίνει

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 08:11

Τους πείραξε ο Αρκάς και επέβαλαν στο Facebook να τον λογοκρίνει

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 08:11

Λογοκρισία εν έτει 2019. Με εργαλείο φυσικά τον πουριτανισμό του Facebook. Ο Αρκάς, ένας από τους πιο δημοφιλής γελοιογράφους των προηγούμενων δεκαετιών, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δει τα σκίτσα του να αποκλείονται από την πλατφόρμα του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook επέβαλε απαγόρευση δημοσιεύσεων για μια εβδομάδα στη σελίδα του Αρκά, καθώς όπως ανέφεραν οι διαχειριστές της υπήρξαν συνεχείς αναφορές χρηστών που εξέφραζαν την ενόχλησή τους για το περιεχόμενο των σκίτσων που δημοσιεύονταν.

Τα τελευταία χρόνια ο Αρκάς –δημοφιλής γελοιογράφος από τη δεκαετία του 1980 όταν μας είχε χαρίσει τον «Ισοβίτη», για να ακολουθήσουν πολλές άλλες ανατρεπτικές και αντισυμβατικές ιστορίες– είχε κάνει μια δεύτερη καριέρα, δημοσιεύοντας πιο πολιτικά σκίτσα στο Facebook.

Το γεγονός ότι οι γελοιογραφίες τους, εμμέσως πλην σαφώς, καυτηρίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τον είχαν ανάγει σε Νο1 διαδικτυακό εχθρό των οπαδών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αν το πολιτικό σκίτσο δεν μπορούσε εύκολα να δικαιολογήσει αναφορά, η ευκαιρία για τους haters του Αρκά βρέθηκε για παλαιότερα σκίτσα από ιστορίες που δήθεν προσέβαλαν τις γυναίκες, τους υπέρβαρους κλπ. Οπως φαίνεται, υπήρξε μπαράζ στοχευμένων αναφορών για να αναγκαστεί το Facebook να μπλοκάρει τον λογαριασμό του του Αρκά. Και η πολιτική δράση του Αρκά με το μπλοκάρισμα δεν μπορεί να είναι γεγονότα ασύνδετα.

Οι υπεύθυνοι της σελίδας ανήρτησαν το ακόλουθο κείμενο-απάντηση του σκιτσογράφου:

«Κάποιοι, προσπαθώντας να δώσουν νόημα στη μίζερη ύπαρξή τους, κάνουν συνεχώς αναφορές για να ρίξουν τη σελίδα του Αρκά στο Facebook. Ήδη κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τις δημοσιεύσεις για μια εβδομάδα. Διαδώστε το».

Την επιβολή απαγόρευσης αναρτήσεων στον Αρκά σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος: «Τελικά κατάφεραν να μπλοκάρουν τον λογαριασμό του Αρκά στο facebook αλλά με ένα μήνα καθυστέρηση…» είπε με νόημα παραπέμποντας σε όσα ακούγονταν από την ΕΡΤ προεκλογικά ότι έπρεπε να ελεγχθεί το Facebook (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...