212
| Reuters

Τέρμα και το YouTube για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 09:36

Τέρμα και το YouTube για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 09:36

Μετά το Facebook και το Twitter, τη σκυτάλη στις «κυρώσεις» κατά του Ντόναλντ Τραμπ πήρε το ΥοuTube, κατεβάζοντας τα τελευταία του βίντεο και θέτοντας σε αναστολή, για τουλάχιστον επτά ημέρες, το κανάλι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Επικαλούμενη παραβιάσεις της πολιτικής χρήσης του ΥοuTube, που ορίζει ρητώς ότι απαγορεύεται η υποκίνηση βίας, η διεύθυνση της δημοφιλέστερης πλατφόρμας βίντεο στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε ότι το κανάλι του Τραμπ τελεί υπό αναστολή και δεν του επιτρέπονται πλέον ούτε η μεταφόρτωση ούτε οι απευθείας μεταδόσεις βίντεο (livestreams), για τουλάχιστον επτά ημέρες, χρονικό διάστημα το οποίο, όπως επισημαίνεται, «μπορεί να παραταθεί»,

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι έθεσε σε αναστολή τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ (σε FB και Instagram), ενώ και το Τwitter έκλεισε τον λογαριασμό του απερχόμενου αμερικανού προέδρου, στερώντας του έτσι το βασικό εργαλείο του πολιτικής επικοινωνίας. Snapchat, Twitch και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσαν επίσης σε αναστολή τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Από την πλευρά της, η Amazon.com Inc διέκοψε το web hosting του ιστότοπου Parler που χρησιμοποιούν πολλοί οπαδοί του Τραμπ και της αμερικανικής άκρας Δεξιάς – θιασώτες διαφόρων θεωριών συνωμοσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...