275
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν | Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Ουκρανικό: Ο Πούτιν ζήτησε και πήρε έγκριση να στείλει στρατεύματα εκτός Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 18:19
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
|Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Ουκρανικό: Ο Πούτιν ζήτησε και πήρε έγκριση να στείλει στρατεύματα εκτός Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 18:19

Έγκριση από την Άνω Βουλή ζήτησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να στείλει στρατεύματα εκτός της χώρας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι η ρωσική Άνω Βουλή έδωσε την σχετική έγκριση στον πρόεδρο Πούτιν. Η αποστολή αυτή ονομάστηκε «ειρηνευτική αποστολή» στις δύο υπό απόσχιση περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίζει να δώσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την έγκριση του να αναπτύξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο εξωτερικό στη βάση των κοινώς αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι περιοχές δράσης τους, οι στόχοι που τίθενται ενώπιον τους, το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο εξωτερικό, καθορίζονται από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στην απόφαση της Άνω Βουλής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της έγκρισης της.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνόδου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ, είπε ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή και ζήτησε να εγκρίνει μια ανάπτυξη στρατευμάτων στο εξωτερικό, μετά την επίσημη αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με το Reuters, o ρώσος βουλευτής Αντρέι Κλίσας δήλωσε προς την Άνω Βουλή ότι ο Πούτιν θα αποφασίσει για τον αριθμό των στρατιωτών, το χρόνο και το αντικείμενο της αποστολής τους.

Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους.

Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...