653
O Μπράιαν Κάλιναν επί σκηνής. Τα όσα (δεν) έκανε στα παρασκήνια προκάλεσαν το ιστορικό φιάσκο | REUTERS/Lucy Nicholson

Καρέ-καρέ το φιάσκο των Οσκαρ – τι ακριβώς συνέβη στα παρασκήνια

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 09:40
O Μπράιαν Κάλιναν επί σκηνής. Τα όσα (δεν) έκανε στα παρασκήνια προκάλεσαν το ιστορικό φιάσκο
|REUTERS/Lucy Nicholson

Καρέ-καρέ το φιάσκο των Οσκαρ – τι ακριβώς συνέβη στα παρασκήνια

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 09:40

Να το τραγικό οσκαρικό, λάθος, η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, πληγή στην ιστορία της Ακαδημίας του Χόλιγουντ, μπροστά στα μάτια μας σε μία σειρά από φωτογραφίες. Πρωταγωνιστεί φυσικά ο υπαίτιος, ο λογιστής της ελεγκτικής εταιρείας PriceWaterhouseCoopers Μπράιαν Κάλιναν, δηλαδή το πρόσωπο που έδωσε λάθος φάκελο στους βετεράνους ηθοποιούς Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει για δύο λεπτά για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας η λάθος ομάδα παραγωγής.

Η εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι υπεύθυνος για τη μεγάλη γκάφα είναι ο Κάλιναν, ο οποίος εφεξής θα είναι «ανεπιθύμητος» στις μελλοντικές διοργανώσεις, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία. Αλλά για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο πικρά για τον ίδιο, το Variety δημοσίευσε φωτογραφίες στη διαδικτυακή του έκδοση, από τα παρασκήνια που δείχνουν πώς χτίστηκε σταδιακά το τραγικό λάθος.

Μάλιστα υπάρχει το στιγμιότυπο που δείχνει τη στιγμή που ο Κάλιναν μπέρδεψε τους φακέλους. Στη φωτογραφία εμφανίζεται (μέσα στον κόκκινο κύκλο) ο «ένοχος», αριστερά του ο Μπίτι την ώρα που αγκαλιάζει τον Κέισι Αφλεκ ο οποίος είχε μόλις βραβευτεί με το δικό του χρυσό αγαλματίδιο.

oscar1

Το κοντινό πλάνο δείχνει ότι ο λογιστής κρατά δύο κόκκινους φακέλους και όχι έναν, αυτόν που αποκάλυπτε τη νικήτρια του Α΄Γυναικείου Ρόλου, Εμα Στόουν, και αυτόν που αποκάλυπτε την καλύτερη ταινία, «Moonlight».

oscar2

Εκεί γίνεται το λάθος, ο λογιστής δίνει τον λάθος φάκελο στον αμερικανό ηθοποιό.

oscar3
Αριστερά ο Γουόρεν Μπίτι, προτού βγει στη σκηνή και ο Κάλιναν, ο λογιστής που έκανε το τραγικό λάθος

Εν τω μεταξύ, η σταρ της βραδιάς, Εμα Στόουν, έχει επιστρέψει στα παρασκήνια μαζί με το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε με την ερμηνεία της στο «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και φωτογραφίζεται από ρεπόρτερ.

oscar5
Ο Κάλιναν στα παρασκήνια όπου φωτογραφίζεται η Εμα Στόουν από ρεπόρτερ

Μία από τις φωτογραφίες εμφανίζει την αμερικανίδα ηθοποιό γοητευμένη από το βραβείο της.

oscar4
Η Εμα Στόουν, μαγεμένη από το αγαλματίδιο, στα παρασκήνια

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό, μέσα σε αυτά τα λεπτά της ώρας, και συγκεκριμένα στις 21.04, ο Κάλιναν είναι κολλημένος στην οθόνη του κινητού του.

oscar6
Ο Κάλιναν απρόσεκτος: τουιτάρει μία φωτογραφία της Εμα Στόουν

Ανεβάζει μία φωτογραφία της Στόουν στο Twitter, στις 21.05 ακριβώς -το σχόλιο αργότερα διαγράφεται.

oscar0

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα, από τις 21.03, οι Μπίτι και Ντάναγουεϊ βρίσκονται επί σκηνής, έτοιμοι να ανακοινώσουν τον μεγάλο νικητή και να κάνουν το μεγάλο λάθος.

Ο Μπίτι ανοίγει τον φάκελο, σαστίζει και τον δείχνει στη συμπαρουσιάστριά του. Αυτή βλέπει μόνο το «La La Land» που συνοδεύει το όνομα της νικήτριας ηθοποιού και με κάθε άνεση κι επισημότητα ανακοινώνει τη λάθος ταινία.

Περνάνε ακριβώς δυόμιση λεπτά. Τότε ανεβαίνει στη σκηνή η συνάδελφος του Κάλιναν, Μάρθα Ρουίζ, επίσης «ανεπιθύμητη» για την Ακαδημία (με το κόκκινο φόρεμα) για να δώσει τον σωστό φάκελο.

Fred Berger, producer of "La La Land," foreground center, gives his acceptance speech as members of PricewaterhouseCoopers, Brian Cullinan, holding red envelope, and Martha L. Ruiz, in red dress, and a stage manager discuss the best picture announcement error among the cast at the Oscars on Sunday, Feb. 26, 2017, at the Dolby Theatre in Los Angeles. The actual winner of best picture went to "Moonlight." (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
Η δύσκολη στιγμή της βραδιάς: Η Μάρθα Ρουίζ, λογίστρια της ελεγκτικής εταιρείας, φέρνει τον σωστό φάκελο

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. «Αισθάνεται πάρα μα πάρα πολύ άσχημα, είναι πολύ αναστατωμένος για το λάθος του», δήλωσε στο Variety τη Δευτέρα εκ μέρους του Κάλιναν, ο πρόεδρος της εταιρείας Τιμ Ράιαν. «Ελπίζω ότι θα κριθούμε με βάση τον ταχύτατο τρόπο με τον οποίο ανταποκριθήκαμε», είχε προσθέσει.

Η Ακαδημία έχει απολογηθεί στους παραγωγούς των δύο ταινιών, «La La Land» και «Moonlight» καθώς και στους ηθοποιούς που ανακοίνωσαν λάθος όνομα ταινίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...