823
Αλ Πατσίνο και Λόγκαν Λέρμαν στη σειρά «Hunters» | Christopher Saunders / Amazon Studios

Οι 10 νέες τηλεοπτικές σειρές που περιμένουμε το 2020

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 00:20
Αλ Πατσίνο και Λόγκαν Λέρμαν στη σειρά «Hunters»
|Christopher Saunders / Amazon Studios

Οι 10 νέες τηλεοπτικές σειρές που περιμένουμε το 2020

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 00:20

Με την τηλεόραση (συνδρομητική ή μη) να διανύει τη χρυσή εποχή της («Peak TV», «τηλεόραση στο ζενίθ» την αποκαλούν στις ΗΠΑ), κάθε νέο έτος απαιτεί ένα βασικό ξεσκαρτάρισμα καθώς ο θεατής έρχεται καθημερινά σε επαφή με ένα χάος σειρών από ένα εξίσου αντίστοιχο χάος δικτύων και συνδρομητικών πλατφορμών.

Κάπως έτσι, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αναμένεται μια συναρπαστική τηλεοπτική χρονιά καθώς από τις οθόνες μας θα παρελάσουν ονόματα με υποκριτική βαρύτητα, όπως των Αλ Πατσίνο, Ρις Γουίδερσπουν και Στιβ Καρέλ, ενώ επίσης έχουμε την τηλεοπτική επιστροφή του Χιού Λόρι (της γνωστής και δημοφιλούς ιατρικής σειράς House MD) αλλά και την παρθενική εμφάνιση της (απόλυτα εκλεκτικής) Κέιτ Μπλάνσετ σε τηλεοπτική παραγωγή.

1. Dracula (BBC / Netflix)

Βγήκε στον αέρα του BBC πριν μερικά 24ωρα, την Πρωτοχρονιά του 2020.

Τα τρία 90λεπτα επεισόδια προβάλλονται πλέον, από το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στο Netflix.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Δράκουλας , σε ένα ρόλο που ενσαρκώνει ο δανός ηθοποιός Κλάες Μπανγκ («The Square»), και τα τρία επεισόδια εξετάζουν την προέλευση και τις ρίζες του γνωστού ήρωα του βιβλίου του Μπραμ Στόκερ στην Ανατολική Ευρώπη.

2. Mrs. America

Η ζωή και οι αγώνες της Φίλις Σλάφλι, μίας από τις πιο δραστήριες φιγούρες στο αμερικανικό συντηρητικό κίνημα που είχε στρατευτεί ενάντια στην ισοτιμία των δύο φύλων, ενάντια στις εκτρώσεις, ενάντια στους «κομμουνιστές» και ενάντια στην επανάσταση αξιών της δεκαετίας του ’60.

Μία από τις σημαντικότερες «νίκες» της ήταν η συμβολή της στην αποτυχία εισαγωγής στο Σύνταγμα της τροπολογίας για ίσα δικαιώματα.

Ελεγε ότι πάντοτε υποστήριζε «τα πραγματικά δικαιώματα των γυναικών, δηλαδή το δικαίωμα να μείνουν σπίτι ως σύζυγοι και μητέρες».

Τη Σλάφλι, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2016, υποδύεται η ακριβοθώρητη Κέιτ Μπλάνσετ, στην παρθενική τηλεοπτική της εμφάνιση.

Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι ακόμη άγνωστη, όπως και το δίκτυο που θα την προβάλλει.

3. The Outsider (HBO)

Η σειρά, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, ακολουθεί τον αστυνομικό επιθεωρητή Ραλφ Αντερσον (τον  οποίο ενσαρκώνει ο εκπληκτικός Μπεν Μέντελσον), καθώς προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο ενός 11χρονου αγοριού στα δάση της Τζόρτζια.

Η πρώτη σεζόν, 10 επεισοδίων, βγαίνει στον αέρα στις 12 Ιανουαρίου.

4. The Stand (CBS)

Πάλι ο Στίβεν Κινγκ στη λίστα, με το «Stand», το μεγαλύτερο σε εύρος και σελίδες βιβλίο που έχει εκδώσει ποτέ ο αμερικανός συγγραφέας σχετικά με τη δυστοπία ενός κόσμου διαλυμένου από την πανδημία και τον βιολογικό πόλεμο.

Η μεταφορά του θα γίνει από το CBS και το καστ που περιλαμβάνει τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, τον Τζέιμς Μάρσντεν, τον Γκρεγκ Κινίαρ και τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, είναι ήδη εξαιρετικό.

Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι ακόμη άγνωστη.

5. High Fidelity (Ηulu)

Η ρομαντική κωμωδία του 2000 αλλάζει το φύλο του πρωταγωνιστή Ρομπ και βάζει στον ρόλο του τη Ζόι Κράβιτζ που υποδύεται μία ιδιοκτήτρια δισκάδικου στο Μπρούκλιν που, όπως και στο βιβλίο του Νικ Χόρνμπι από το 1995, επισκέπτεται ξανά το ερωτικό της παρελθόν μέσα από τη μουσική και την ευρύτερη ποπ κουλτούρα.

Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου

6. Little Fires Everywhere (ABC / Hulu)

Αλλη μία σειρά βασισμένη σε βιβλίο, με τη Ρις Γουίδερσπουν να παίρνει τα δικαιώματα του μυθιστορήματος της Σελέστ Ενγκ, φιλοδοξώντας να το καταστήσει ως το «Big Little Lies» του 2020.

Δίπλα στη Γουίδερσπουν, η φοβερή Κέρι Ουάσινγκτον, με τη σειρά να ακολουθεί δύο οικογένειες στο Οχάιο: τους πλούσιους Ρίτσαρντσονς και τη φτωχή οικογένεια Γουόρεν.

Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου

7. Space Force (Netflix)

Ο Στιβ Καρέλ επανενώνει ύστερα από χρόνια τις δυνάμεις του με τον δημιουργό του αμερικανικού «Office» Γκρεγκ Ντάνιελς, στην πλέον πολυαναμενόμενη κωμωδία για το 2020.

Η κωμωδία είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του Ντόναλντ Τραμπ να στείλει αμερικανικό στρατό… στο Διάστημα.

Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι ακόμη άγνωστη.

8. Avenue 5 (ΗΒΟ)

Ο εκπληκτικός Βρετανός (ιταλικής καταγωγής) Αρμάντο Ιανούτσι που μας χάρισε στο παρελθόν άπειρο γέλιο με τις ταινίες «The Thick of It» και «The Death of Stalin», συνεργάζεται με άλλη μία εμβληματική μορφή της βρετανικής κωμωδίας, τον Χιού Λόρι (House MD) στον ρόλο ενός κυβερνήτη διαστημοπλοίου που υποπίπτει σε αμέτρητες γκάφες στην προσπάθειά του να είναι αρεστός και δημοφιλής απ’ όλους.

Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου

9. Hunters (Amazon Video)

Κυνηγοί ναζιστών ανακαλύπτουν εκατοντάδες υψηλόβαθμα πρώην στελέχη των Ες-Ες, στη Νέα Υόρκη του 1977, να ετοιμάζονται να καθιδρύσουν το Τέταρτο Ράιχ σε αμερικανικό έδαφος.

Οι κυνηγοί αυτοί (εξ ου και η σειρά ονομάζεται «Hunters») θέλουν να αποτρέψουν τα σχέδιά τους, σε ένα σενάριο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Δίπλα στον «κυνηγό» Αλ Πατσίνο θα βρεθεί ο Λόγκαν Λέρμαν («Πέρσι Τζάκσον») ενώ η παραγωγή είναι του Τζόρνταν Πιλ (των πρόσφατων ταινιών «Us» και «Get Out»).

Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι ακόμη άγνωστη.

10. Devs (FX / Hulu)

H Λίλι (Σονόγια Μιζούνο), μια μηχανικός υπολογιστών στην εταιρία κβαντικών υπολογιστών Amaya, στην οποία ηγείται ο Φόρεστ (Νικ Οφερμαν), προσπαθεί να εξιχνιάσει την εξαφάνιση του συντρόφου της.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του βρετανού συγγραφέα-σκηνοθέτη Αλεξ Γκάρλαντ (των σπουδαίων «The Beach», «28 Days Later», «Ex Machina» και «Annihilation»).

Πρεμιέρα: Μάρτιο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...