254
Συντρίμμια στις γειτονιές του Πουέρτο Ρίκο | REUTERS / Ricardo Rojas

Ο τυφώνας Μαρία συνεχίζει να «σφυροκοπά» το Πουέρτο Ρίκο – Το άφησε χωρίς ρεύμα

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 21:11
Συντρίμμια στις γειτονιές του Πουέρτο Ρίκο
|REUTERS / Ricardo Rojas

Ο τυφώνας Μαρία συνεχίζει να «σφυροκοπά» το Πουέρτο Ρίκο – Το άφησε χωρίς ρεύμα

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 21:11

Το πρωί της Τετάρτης ο τυφώνας «Μαρία» προσέγγισε την περιοχή Γιαμπούκοα του Πουέρτο Ρίκο, 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Χουάν υποβαθμισμένος στο επίπεδό 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον αλλά διατηρώντας ωστόσο την επικινδυνότητά του. Η ταχύτητα των ανέμων αγγίζει τα 250 χιλιόμετρα την ώρα και σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων κατευθύνεται βορειοδυτικά.

Χωρίς ηλεκτροδότηση έχει μείνει ολόκληρο το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο σαρώνεται από τον τυφώνα Μαρία, που βρίσκεται ήδη στην κατηγορία 4.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, Αμπνερ Γκόμεζ, δήλωσε ότι ο τυφώνας έχει καταστρέψει ό,τι έχει βρει στον δρόμο του. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη χώρα.

«Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές», ανέφερε σε σύντομη ενημέρωσή του, συστήνοντας στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι της νησιωτικής χώρας έχουν αναζητήσει καταφύγια, υπό τον φόβο των πλημμυρών.

Εικόνες από το REUTERS (Ricardo Rojas)

«Για την Ιρμα ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δυστυχώς, τώρα δεχόμαστε ένα δεύτερο πλήγμα μέσα σε δύο εβδομάδες, και αυτό θα είναι πιο καταστροφικό από το πρώτο. Ποιος ξέρει πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά», δήλωσε ο κυβερνήτης της χώρας, Ρικάρντο Ροσέλο στο CNN.

Οπως υπογράμμισε, 11.000 άνθρωποι βρίσκονται ήδη στα καταφύγια, αλλά ο πραγματικός αριθμός υπολογίζει ότι είναι μεγαλύτερος.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι ζημιές είναι τεράστιες, παρά το γεγονός ότι έχουν στηθεί 500 καταφύγια για τους πολίτες.

Ο τυφώνας Μαρία ήδη έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο νησί Δομινίκα, στοιχίζοντας τη ζωή επτά ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...