604
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μιλά σε περιβαλλοντικό συνέδριο στο Τέξας, την περασμένη εβδομάδα | EPA/ADAM DAVIS

Ο Τραμπ τώρα φοβάται τον Κένεντι: Είναι ο πιο αριστερός υποψήφιος, μην τον ψηφίσει κανείς

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 14:51
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μιλά σε περιβαλλοντικό συνέδριο στο Τέξας, την περασμένη εβδομάδα
|EPA/ADAM DAVIS

Ο Τραμπ τώρα φοβάται τον Κένεντι: Είναι ο πιο αριστερός υποψήφιος, μην τον ψηφίσει κανείς

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 14:51

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ότι είναι «ο πιο αριστερός από όλους τους υποψηφίους» για την προεδρία των ΗΠΑ -καθώς πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος μπορεί να του «κλέψει» ψήφους.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Κένεντι και ο Τραμπ ανταλλάσουν κατηγορίες, με τον 70χρονο ανιψιό του θρυλικού JFK, του Τζον Κένεντι που διατέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από 1961 έως τη δολοφονία του, τον Νοέμβριο του 1963, να κατηγορεί τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ότι είναι «φοβισμένος» και «απελπισμένος».

Οπως σημείωσε η βρετανική Telegraph, ο Κένεντι φαίνεται να αφαιρεί περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ παρά από τον Μπάιντεν –και αυτό έχει μια λογική: ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι απευθύνεται σε ένα κοινό που αρέσκεται στις θεωρίες συνωμοσίες, το ίδιο δηλαδή κοινό με αυτό του Τραμπ.

Μια δημοσκόπηση του NBC την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι το προβάδισμα δύο μονάδων του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν θα αντιστραφεί εάν ο Κένεντι και οι αριστεροί υποψήφιοι Τζιλ Στάιν και Κορνέλ Γουέστ έμπαιναν στη μάχη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Politico, ο Κένεντι προσελκύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πρώην δωρητές  του Τραμπ από εκείνους που υποστήριζαν στο παρελθόν τον Μπάιντεν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τραμπ έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του αντιπάλου του μέσω του Truth Social.

Την Παρασκευή, περιέγραψε τον Κένεντι ως «έναν Ριζοσπαστικό Αριστερό Φιλελεύθερο που έχει τεθεί σε λειτουργία για να βοηθήσει τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν, τον χειρότερο Πρόεδρο στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, να επανεκλεγεί».

Ο Τραμπ συνέχισε τις επιθέσεις του την Κυριακή. Είπε ότι ο Κένεντι «ήταν πολύ πιο φιλελεύθερος από οποιονδήποτε υποψήφιο που κατεβαίνει ως Δημοκρατικός, συμπεριλαμβανομένων των Γουέστ και Στάιν».

Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Λοιπόν, τώρα, ο Τζούνιορ είναι, υποτίθεται, ανεξάρτητος, αλλά δεν είναι, είναι ένας Ριζοσπαστικός Αριστερός Τρελός… Κανένας Ρεπουμπλικανός δεν μπορεί να ψηφίσει αυτόν τον τύπο».

Κι αυτό παρόλο που μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με τους New York Times, ο Τραμπ θεωρούσε τον Κένεντι ως πιθανή επιλογή για αντιπρόεδρό του.

Με τη σειρά του, ο Κένεντι κατηγόρησε τον Τραμπ ως έναν φοβισμένο άνδρα που «εκτοξεύει δηλητηριώδεις βόμβες από την ασφάλεια του καταφυγίου του. Το παραλήρημα του Τραμπ εναντίον μου είναι ένα μπαράζ άγριων και ανακριβών ισχυρισμών».

Γιος του Μπόμπι Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 1968 ενώ ήταν υποψήφιος πρόεδρος, ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ έχει το πλεονέκτημα του ισχυρού ονόματος της οικογένειας.

Ωστόσο οι συγγενείς του τον έχουν «αποκηρύξει» και στηρίζουν τον Τζο Μπάιντεν.

Δικηγόρος για περιβαλλοντικά θέματα, ο Κένεντι στηρίζει θεωρίες συνωμοσίας και είναι γνωστός αντιεμβολιαστής, παρόλο που ο ίδιος το αρνείται.

Στηρίζει επίσης τη διάλυση μεγάλων τραπεζών και μονοπωλίων.

Ο Κένεντι είπε ότι «θα έφερνε ειρήνη» στην Ουκρανία αποσύροντας τα αμερικανικά στρατεύματα και τους πυραύλους από τα σύνορα της Ρωσίας -κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τον τερματισμό της εισβολής της Μόσχας, όπως ισχυρίζεται.

Ο Ρόμπερτ Σαπίρο, καθηγητής Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, δήλωσε στην Telegraph: «Κατά κάποιο τρόπο, ο Τραμπ πιστεύει ότι ο RFK (ο Κένεντι) μπορεί να τον βλάψει στις εκλογές συνολικά ή έστω στις κρίσιμες πολιτείες του Μίσιγκαν, της Πενσυλβάνια και του Γουισκόνσιν.

»Ετσι, ο Τραμπ του επιτίθεται για να προσπαθήσει να κρατήσει τους ψηφοφόρους που ενδέχεται να ψηφίσουν τον Κένεντι».

Και πρόσθεσε: «Ο Τραμπ πιστεύει ότι τα καταφέρνει καλύτερα εναντίον του Μπάιντεν σε μια κούρσα δύο υποψηφίων ή απλώς με τους Τζιλ Στάιν και Κορνέλ Γουέστ να παίρνουν ψήφους από τον Μπάιντεν.

»Εκτός αυτού, είναι επίσης ένας τρόπος για τον Τραμπ να κρατά τα μέσα ενημέρωσης εστιασμένα στην εκστρατεία του και όχι στη δίκη του στη Νέα Υόρκη».

Ο Κόργουιν Σμιτ, καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, πρόσθεσε: «Δεδομένης της κατάστασης της πολιτικής στο Μίσιγκαν αυτή τη στιγμή, θα έλεγα ότι είναι πιθανώς πιο επιζήμιος για τον Τραμπ (παρά για τον Μπάιντεν)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...