353
Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, προτού αναχωρήσει για την Τάλσα της Οκλαχόμα | REUTERS/Joshua Roberts

Ο Τραμπ απειλεί τον Μπόλτον: βόμβες θα πέσουν πάνω του

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 23:40
Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, προτού αναχωρήσει για την Τάλσα της Οκλαχόμα
|REUTERS/Joshua Roberts

Ο Τραμπ απειλεί τον Μπόλτον: βόμβες θα πέσουν πάνω του

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 23:40

Ο κλοιός των αποκαλύψεων στριμώχνει τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό τον κάνει να χάνει όση ψυχραιμία τού έχει απομείνει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο  ότι ο πρώην σύμβουλός του Τζον Μπόλτον θα πληρώσει «βαρύ» τίμημα γιατί «παραβίασε τον νόμο», με την έκδοση του βιβλίου του, ενός βιτριολικού πονήματος που τον τσακίζει λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ο Μπόλτον παραβίασε τον νόμο, καταγγέλθηκε και κατηγορήθηκε γιατί το έκανε. Πρέπει να πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα γι αυτό, όπως (πλήρωσαν) άλλοι πριν από αυτόν. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά!!!. Αρέσκεται να ρίχνει βόμβες σε ανθρώπους και να τους σκοτώνει. Τώρα, βόμβες θα πέσουν πάνω του!», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ μέσω Twitter.

Νωρίτερα αμερικανικό δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης να απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτού του βιβλίου.

Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε κάποια παρηγοριά στην επίπληξη του δικαστή προς τον Μπόλτον.

«ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ κατά του Μπόλτον. Προφανώς, με το βιβλίο που έχει ήδη δοθεί και διαρρεύσει σε πολλούς ανθρώπους και στα μέσα ενημέρωσης», έγραψε ο Τραμπ.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster που εκδίδει το βιβλίο του Μπόλτον χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου. «Είμαστε ευγνώμονες που το Δικαστήριο δικαίωσε τις ισχυρές προστασίες της Πρώτης Τροποποίησης κατά της λογοκρισίας και του προηγούμενου περιορισμού της έκδοσης», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Τα χειρότερα, ωστόσο, συνεχίστηκαν για τον Τραμπ.

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγο προτού εκφωνήσει μια προεκλογική ομιλία στην Τάλσα της Οκλαχόμα, ανακοινώθηκε πως έξι μέλη της ομάδας διοργάνωσης της συγκέντρωσης βρέθηκαν θετικά στην Covid-19.

«Έξι μέλη της οργανωτικής ομάδας βρέθηκαν θετικά ανάμεσα στους εκατοντάδες διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και διαδικασίες καραντίνας τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή», ανακοίνωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της εκστρατείας για την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Τιμ Μέρτοου.

«Κανένας από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 ούτε πρόσωπο που ήρθε σε άμεση επαφή μαζί τους δεν θα παραστεί στη συγκέντρωση ή στο πλευρό συμμετεχόντων ή εκλεγμένων αξιωματούχων απόψε στην Τάλσα όπου αναμένονται 20.0000 άνθρωποι», διευκρίνισε.

Τις τελευταίες ημέρες η Οκλαχόμα αναφέρει αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19, και το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας προειδοποίησε όσους μεταβούν στο BOK Center, ένα κλειστό στάδιο 19.000 θέσεων όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...