438
O ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ στο βίντεο που φορούσε τα αθλητικά παπούτσια (και στενό παντελόνι σαν κολάν) | Instagram

Ο Σούνακ ρεζιλεύτηκε φορώντας αθλητικά παπούτσια

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 13:15
O ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ στο βίντεο που φορούσε τα αθλητικά παπούτσια (και στενό παντελόνι σαν κολάν)
|Instagram

Ο Σούνακ ρεζιλεύτηκε φορώντας αθλητικά παπούτσια

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 13:15

Το πολιτικό φιλί του θανάτου στον Ρίσι Σούνακ έδωσε η έμπνευσή του να φορέσει αθλητικά παπούτσια μάρκας Adidas και τύπου Sambas σε ένα βίντεο που γύρισε στην Ντάουνινγκ Στριτ, έγραψε ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στο Λονδίνο. Κάπως υπερβολικά, βέβαια, συμπλήρωσε ότι και η εταιρεία κινδυνεύει από τη «διαφήμιση» που υπέστη, διότι στα social media ο πρωθυπουργός των Τόρις διασύρθηκε.

Υποτίθεται ότι έβαλε στα πόδια του τα αθλητικά παπούτσια για να μοιάζει «λαϊκός τύπος», αν και όλοι ξέρουν ότι είναι Κροίσος και «μαχαραγιάς». Εξάλλου ακόμη δεν έχει σβήσει από τη μνήμη του κόσμου η κυριλέ εικόνα του Σούνακ όταν επισκέφθηκε ένα εργοτάξιο – τότε φορούσε στα πόδια του ένα ζευγάρι μοκασίνια Prada, τα οποία κοστίζουν 600 ευρώ.

Το βίντεο με τα αθλητικά από τη συνέντευξη που έδωσε ο Σούνακ αναρτήθηκε στο Instagram την περασμένη Πέμπτη και αμέσως κυκλοφόρησαν τα σχόλια όσων το είδαν. Οι περισσότεροι εντόπισαν την υποκρισία γράφοντας ότι τα αθλητικά αστράφτουν επειδή είναι καινούργια και αφόρετα. Μοιάζουν μόλις βγαλμένα από το κουτί τους και φορεμένα άπαξ για να κάνουν καλή πλην απατηλή εντύπωση.

Κάποιος οιωνοσκόπος του web έγραψε το εξής μελλοντολογικό σχόλιο: «Το 2025 οι πωλήσεις του υποδήματος Adidas Samba θα είναι τόσο χαμηλές που, τελικά, θα αποσυρθούν από την αγορά. Αλλά κανείς δεν θα ξέρει τον λόγο…» Ο Guardian, πάντως, ήταν πιο πολιτικός στην κριτική του. «Ξαφνικά τα Sambas έγιναν τα παπούτσια ενός ανάπηρου ηγέτη στο τιμόνι μιας κυβέρνησης που νοσεί. Ο Σούνακ δεν έχει το άγγιγμα του Μίδα, ό,τι αγγίζει δεν γίνεται χρυσάφι. Ο,τι αγγίζει ο Σούνακ καταστρέφεται…»

Με δεδομένο ότι στις 2 Μαΐου θα διεξαχθούν τοπικού χαρακτήρα εκλογές στο Νησί, όλοι πιθανολογούν (κυρίως οι εταιρείες γκάλοπ) ότι τυχόν συντριβή των Τόρις στις μαγιάτικες κάλπες μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις, με πιο σημαντική την αλλαγή ηγεσίας στους Συντηρητικούς. Φυσικά υπάρχει και το σενάριο ότι η ήττα των Τόρις δεν θα ρίξει μεν τον Σούνακ από τον πρωθυπουργικό θώκο, θα τον αναγκάσει όμως να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο Σουνάκ έχει δοκιμάσει τα πάντα, ωστόσο δεν μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα 20 μονάδων από το προπορευόμενο Εργατικό Κόμμα. Ακόμη και η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη δεν φαίνεται ικανή να αναζωογονήσει τις ελπίδες του. Και, όπως έδειξε το αποτυχημένο σόου με τα αθλητικά παπούτσια, ο Σουνάκ παρουσιάζεται ανίκανος και στην επικοινωνιακή πολιτική του.

Πάντως δεν θα χαθεί, όταν με το καλό αποχωρήσει από τα πολιτικά αξιώματα: έντονες φήμες τού έχουν εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στην Καλιφόρνια, όπου μάλλον θα αναλάβει τα ηνία ενός επενδυτικού ταμείου για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Από εκεί θα είναι πολύ μακριά η Βρετανία του αποδιοργανωμένου Δημοσίου, του διαλυμένου ΕΣΥ, της λαϊκής απιστίας όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό. Ομως άλλος θα αναλάβει το αναγκαίο συμμάζεμα, όχι ο Σούνακ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...