364
Ο Γιάννης Σγουρός δεν ξέχασε την στάση της Ρένας Δούρου την εποχή που ο ίδιος ήταν Περιφερειάρχης | IntimeNews

Ο Σγουρός ξεμπροστιάζει τη Δούρου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 15:53
Ο Γιάννης Σγουρός δεν ξέχασε την στάση της Ρένας Δούρου την εποχή που ο ίδιος ήταν Περιφερειάρχης
|IntimeNews

Ο Σγουρός ξεμπροστιάζει τη Δούρου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 15:53

Ενα ακόμη σημαντικό βήμα για να επιστρέψει στη φυσική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκανε η ΑΕΚ. Το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της Περιφέρειας για τα 20.000.000 ευρώ που πάνε στο έργο.

Ομως αυτή η εξέλιξη έφερε και μία πολιτική αντιπαράθεση με τον Γιάννη Σγουρό να καταγγέλλει για υποκρισία την απερχόμενη περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κυρία Δούρου, λίγο μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, εμφανίστηκε πολύ χαρούμενη που, όπως είπε, βάζει και αυτή το λιθαράκι της στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Χρειάστηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία που αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής βέβαια των τμημάτων.

Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για την Φιλαδέλφεια, για τον ελληνικό αθλητισμό. Θέλω να πω ότι για πρώτη φορά μπήκανε καινούργιοι όροι και καινούργιες προϋποθέσεις όπου οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν.

Μιλάμε για όρους και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα την διαφάνεια και την νομιμότητα των εργασιών και κυρίως το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Αρκεί να σας θυμίσω πως τα τελευταία τέσσερα έτη μιλάμε για 140 έργα και εγκαταστάσεις, 217 εκατ. ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και υπερήφανη»

Η απάντηση όμως δεν άργησε να έρθει από τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή που η κυρία Δούρου πολεμούσε με δηλώσεις της την προσπάθεια ανέγερσης του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Σγουρός σχολίασε την ανακοίνωση της απερχόμενης Περιφερειάρχη για τις υπογραφές που έπεσαν για το γήπεδο της ΑΕΚ, όλως τυχαίως λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές.
Ο Γιάννης Σγουρός θύμισε ότι, όταν ο ίδιος ξεκίνησε τις διαδικασίες για την κατασκευή του γηπέδου – που εντασσόταν σε ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικών έργων 165 εκ.€ – η απερχόμενη είχε αντιδράσει λυσσαλέα μιλώντας για κοτζαμπάσηδες του ποδοσφαίρου. «Πλέον καμαρώνει για το έργο που πολεμούσε… Φτάνει πια το δούλεμα» σημείωσε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News