542
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Βουλή. Το βράδυ της Δευτέρας μίλησε στο Kontra News για τα μέτρα κατά του κορονοϊού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Κυρανάκης για τους επιστήμονες: Θα δούμε στο τέλος αν έχουν δίκιο

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 15:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/11/2020, 17:30
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Βουλή. Το βράδυ της Δευτέρας μίλησε στο Kontra News για τα μέτρα κατά του κορονοϊού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Κυρανάκης για τους επιστήμονες: Θα δούμε στο τέλος αν έχουν δίκιο

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 15:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/11/2020, 17:30

Ηταν μεσημέρι Σαββάτου 31 Οκτωβρίου, όταν στο διάγγελμά του με τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού –μέτρα που αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω τη Δευτέρα–, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε μεταξύ άλλων από τους έλληνες πολίτες να σταματήσει η αμφισβήτηση των επιστημόνων.

«Οι λέξεις τελειώνουν. Και μαζί τους ελπίζω να τελειώνει και η αμφισβήτηση των πραγματικών δεδομένων. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους “ψεκασμένους”. Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια», είχε πει επί λέξει ο Πρωθυπουργός προς τους πολίτες.

Ωστόσο, ο κ. Κυρανάκης, το βράδυ της Δευτέρας, έθεσε εν αμφιβόλω το αν έχουν «δίκιο» στα όσα λένε οι επιστήμονες, ενώ κατηγόρησε συλλήβδην την επιστημονική κοινότητα ότι έχει καθυστερήσει «υπερβολικά» στην ανάπτυξη και παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου για την Covid-19.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κυρανάκης, δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, συμμετείχε σε μια συζήτηση στο Kontra News, στην εκπομπή «Kontra 24» του Αιμίλιου Λιάτσου. Σε ένα σημείο, αναφερόμενος στα της επιδημίας και λίγο πριν αναφερθεί στην αναγκαιότητα του lockdown και αποδομήσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, υπαινίχθηκε ότι οι επιστήμονες μπορεί να κάνουν και λάθος και αυτό «θα εκτιμηθεί» (μάλλον από τους πολιτικούς) στο τέλος της πανδημίας.

«Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημίας, που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα», είπε συγκεκριμένα, για να συνεχίσει:

«Επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου –και σας το έχω πει πολλούς μήνες πριν κ. Λιάτσο στην εκπομπή σας– θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων», είπε, προφανώς αγνοώντας τις πολυετείς διαδικασίες ανάπτυξης ενός ασφαλούς εμβολίου για έναν ιό.

Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για επιστημονική κοινότητα κατώτερη των περιστάσεων, ο κ. Κυρανάκης επανήλθε, μιλώντας για «λαϊκούς δικαστές» και ανασύρροντας από το Διαδίκτυο τέσσερα δημοσιεύματα που, κατά τον ίδιο προφανώς, αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο έχει καθυστερήσει υπερβολικά.

Κατά τα άλλα, πάντως, ο κ. Κυρανάκης άσκησε πολύ σωστά κριτική στην επαμφοτερίζουσα ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τη μία λέει ότι καθυστέρησαν τα μέτρα, την άλλη να μην κλείσει η εστίαση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ στην τηλεοπτική παρουσία του στο Kontra.

 

«Για εμάς προτεραιότητα ήταν να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτή την οικονομία, διότι είναι δυσβάσταχτο το οικονομικό βάρος για όλους», τόνισε, για να προσθέσει: «Πρέπει να έχουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό και ως προς τους επαγγελματίες, οι οποίοι τώρα βλέπουν τις δουλειές τους να κλείνουν και τους επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους το τελευταίο διάστημα τήρησαν πολύ αυστηρά τα μέτρα» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, για να προσθέσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κοιτάει τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι ιδιαίτερα χαμηλός στα σχολεία.

«Η όλη ρητορική είναι πιο πολύ για τις εντυπώσεις» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...