265
Ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης εκτιμούν από κοινού την ποιότητα ενός χειρουργείου... | Nick Paleologos / SOOC

Ο Ξανθός τολμάει και «αδειάζει» Πολάκη για το σύστημα Υγείας

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 14:02
Ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης εκτιμούν από κοινού την ποιότητα ενός χειρουργείου...
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Ξανθός τολμάει και «αδειάζει» Πολάκη για το σύστημα Υγείας

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 14:02

Μάλλον αποφάσισε να «ζήσει στα όρια» ο υπουργός Υγείας αφού όχι μόνο δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ότι είναι «σαφώς ικανοποιημένος από την κατάσταση στην υγεία» αλλά διαφοροποιήθηκε κιόλας κατά τη διάρκεια πρωινής του συνέντευξης την Πέμπτη το πρωί στον Σκάι.

Φροντίζοντας πρώτα να καλύψει τα νώτα του απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό, αλλά και να προλάβει τους ψιθύρους για ρήγμα ανάμεσά τους, διευκρίνισε την Πέμπτη το πρωί ότι «στο επίπεδο της πολιτικής συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Πολάκη δεν έχει κανένα πρόβλημα» (αλλά και συμπλήρωσε επίσης ότι «ο καθένας έχει τον τρόπο που κινείται, πολιτεύεται, εκφράζεται, έχει την ψυχοδομή του, την ιδιοσυγκρασία του και ότι όλοι κρίνονται από τον τρόπο που ασκούν το αξίωμά τους») ο Ανδρέας Ξανθός επισήμανε τελικά ότι «προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος Υγείας σήμερα, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη».

Παράλληλα κάλυψε απολύτως τον αναπληρωτή υπουργό σχετικά με την κόντρα του τελευταίου με την ΠΟΕΔΗΝ που αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες μέρες με βαριές εκφράσεις και από τις δύο πλευρές κάνοντας λόγο «για ακραία συμπεριφορά από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ».

«Γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης… Αλλάζει το κλίμα» επέμεινε, επικρίνοντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη δήλωσή της ότι «όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει». «Ήταν απολύτως άστοχο αυτό που είπε η κυρία Γεννηματά» δήλωσε ο υπουργός, παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Ξανθός εξήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής. Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα εντός Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...