264
| Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κοντονής επιμένει: «Ασχετοι ή επαγγελματίες ψεύτες» στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 11:37
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κοντονής επιμένει: «Ασχετοι ή επαγγελματίες ψεύτες» στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 11:37

Για μία εβδομάδα τώρα, ο Σταύρος Κοντονής δεν λέει να αφήσει να περάσει πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που υπηρέτησε και ως βουλευτής και ως υπουργός, χωρίς απάντηση.

Την Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε στο θέμα του νέου Ποινικού Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τις προειδοποιήσεις του ότι διατάξεις του επέτρεπαν στους χρυσαυγίτες να ελπίζουν σε ελαφρύτερες ποινές φυλάκισης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κοντονής είπε: «Προσπάθησα να προστατέψω το κόμμα μου επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούσε η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και βρέθηκα βαλλόμενος από την ηγετική ομάδα και το περιβάλλον της».

Χαρακτήρισε δε «άσχετους ή επαγγελματίες ψεύτες» όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, μπορεί να μειώθηκαν οι ποινές για τους χρυσαυγίτες, αλλά θα μείνουν πιο πολλά χρόνια στη φυλακή. Οπως εξήγησε, από τη στιγμή που υπήρξαν σε ισχύ δύο νόμοι την περίοδο της δίωξής τους, εφαρμόζονται οι ευνοϊκότερες διατάξεις του κάθε νόμου για αυτούς.

Ανέφερε ακόμη ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας πέρασε από τη Βουλή επί υπουργίας Καλόγηρου, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, και έτσι ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να καταψηφίσει τις επίμαχες διατάξεις, παρότι στην ομιλία του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

«Τα κόμματα είναι πυλώνες της δημοκρατίας. Δεν είναι μαγαζιά ούτε ποδοσφαιρικά σωματεία για να έχουν οπαδούς» σχολίασε αιχμηρά, μιλώντας για χυδαιότητες που είδαν το φως της δημοσιότητας εναντίον του.

Ως γνωστόν, ο κ. Κοντονής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα δήλωσε κατά των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα και αφού υπήρξε μια ανταλλαγή αιχμηρότατων δηλώσεων μεταξύ του ιδίου και της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...