331
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ. Συνεχίζει να ασκεί κριτική στη Γεννηματά αλλά δεν θέτει θέμα ηγεσίας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Ανδρουλάκης επιμένει: Τα λάθη της Φώφης κράτησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31%

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 13:51
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ. Συνεχίζει να ασκεί κριτική στη Γεννηματά αλλά δεν θέτει θέμα ηγεσίας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Ανδρουλάκης επιμένει: Τα λάθη της Φώφης κράτησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31%

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 13:51

Οσοι νόμιζαν ότι το θέμα στο ΠΑΣΟΚ (και στο ΚΙΝΑΛ) έκλεισε με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από την Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή (εδώ) διαψεύδονται. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε εκ νέου τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος άσκησε και πάλι κριτική στους χειρισμούς της κυρίας Γεννηματά, τονίζοντας μάλιστα πως τα λάθη της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%».

Διευκρίνισε πάντως ο κ. Ανδρουλάκης ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, καθώς το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εκλογικό.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη, είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως είναι ανάγκη να σταματήσουν οι λάθος κινήσεις, «να καταλάβουμε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί φτάσαμε ως εδώ» για να προσθέσει ότι «τα λάθη εκπορεύονται από μία λογική μικρού κόμματος».

«Από το ‘17 και μετά οι κινήσεις δεν βοήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το “ΠΑΣΟΚ plus του κ. Καμίνη”», τόνισε χαρακτηριστικά. Αν έχει κάποια σημασία, ο κ. Ανδρουλάκης ήταν δεύτερος και φιναλίστ στις εκλογές για την ηγεσία του φορέα της Κεντροαριστεράς τον Νοέμβριο του 2017, ενώ ο Γιώργος Καμίνης, τότε δήμαρχος Αθηναίων και σήμερα βουλευτής Επικρατείας, τρίτος.

Ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε το μήνυμα πως «μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουμε την κατάσταση στο μέλλον, (…) να μην είμαστε συμβιβασμένοι με τη σημερινή κατάσταση». 

Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας για το επικείμενο συνέδριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...