1144
Η Νοέλια Βόιτ στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», στο Σαν Σαλβαδόρ, τον Νοέμβριο του 2023 | Hector Vivas/Getty Images

Παραιτήθηκε η Μις ΗΠΑ για να «διαφυλάξει» την ψυχική της υγεία

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 17:46
Η Νοέλια Βόιτ στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», στο Σαν Σαλβαδόρ, τον Νοέμβριο του 2023
|Hector Vivas/Getty Images

Παραιτήθηκε η Μις ΗΠΑ για να «διαφυλάξει» την ψυχική της υγεία

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 17:46

Η Μις ΗΠΑ 2023 Νοέλια Βόιτ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον τίτλο της, για λόγους ψυχικής υγείας.

Η 24χρονη Βόιτ, που κέρδισε τον τίτλο της Μις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε στο Instagram την απόφασή της και πρόσθεσε ότι με την κίνησή της αυτή επιθυμεί να εμπνεύσει άλλους να «δώσουν προτεραιότητα» στην ψυχική τους υγεία.

«Στην ζωή, εκτιμώ ιδιαίτερα τη σημασία της λήψης αποφάσεων που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα για εμάς και την ψυχική μας υγεία. Ως άτομα, μεγαλώνουμε βιώνοντας διαφορετικά πράγματα στην ζωή, που μας οδηγούν στο να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας», έγραψε.

«Το ταξίδι μου ως Μις ΗΠΑ ήταν απίστευτα σημαντικό, εκπροσωπώντας τη Γιούτα με περηφάνια και αργότερα τις ΗΠΑ στο Μις Υφήλιος», συνεχίζει στην ανάρτησή της. «Δυστυχώς, πήρα την πολύ σκληρή απόφαση να παραιτηθώ από τον τίτλο της Μις ΗΠΑ 2023», εξηγεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noelia Voigt (@noeliavoigt)

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού «Miss USA» δήλωσαν ότι σέβονται την απόφαση της Βόιτ κα αποδέχονται την παραίτησή της.

«Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε την απόφαση της πρώην Μις ΗΠΑ, Νοέλια Βόιτ να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της. Η ευημερία των νικητριών είναι κορυφαία προτεραιότητα και κατανοούμε την ανάγκη της να δώσει προτεραιότητα στον εαυτό της αυτή τη στιγμή», ανέφεραν.

Η Βόιτ έγραψε ότι ήταν ευγνώμων που είχε την ευκαιρία, μέσω του τίτλου της, να μιλήσει για κοινωνικά ζητήματα όπως η καταπολέμηση του εκφοβισμού, η βία στις σχέσεις, τα δικαιώματα των προσφύγων και οι μεταρρυθμίσεις στο Μεταναστευτικό, ενώ επισήμανε ότι είναι η πρώτη Αμερικανίδα από τη Βενεζουέλα που κατείχε το στέμμα της Μις ΗΠΑ.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ το ταξίδι που θα με οδηγούσε το παιδικό μου όνειρο. Η συνεχής και συνεπής σκληρή δουλειά και η αφοσίωση με οδηγούν εδώ που βρίσκομαι σήμερα, και ελπίζω ότι τα τελευταία επτά χρόνια που διαγωνίζομαι και μοιράζομαι το ταξίδι μου μαζί σας είναι κάτι που σας εμπνέει να μην εγκαταλείψετε ποτέ τα όνειρά σας, όποια κι αν είναι αυτά», είπε.

Πρόσθεσε πως είναι έτοιμη για ό,τι φέρει το μέλλον: «Βαθιά μέσα μου ξέρω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για μένα και ελπίζω να συνεχίσω να εμπνέω άλλους να παραμείνουν σταθεροί, να δίνουν προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους άλλους, χρησιμοποιώντας τη φωνή τους και να μην φοβόμαστε τι επιφυλάσσει το μέλλον, ακόμα κι αν αισθανόμαστε αβέβαιοι».

Επικριτές του θεσμού όμως, όπως ανέφερε το BBC, επισήμαναν ότι η παραίτηση της Βόιτ ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της διευθύντριας των social media της Μις ΗΠΑ, Κλόντια Μισέλ,  η οποία κατήγγειλε «τοξικότητα και εκφοβισμό στον χώρο εργασίας» και είπε ότι οι νικήτριες του θεσμού «πρέπει να ακούγονται και όχι να τις υποχρεώνουν στη σιωπή», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με τη Νοέλια και δυστυχώς είδα την κατάπτωση της ψυχικής της υγείας σε σχέση με την αρχή της γνωριμίας μας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noelia Voigt (@noeliavoigt)

Οι διοργανωτές του θεσμού απάντησαν ότι η Μισέλ έλεγε ψέματα και ότι ο οργανισμός «δεσμεύεται να προάγει ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς και υποστηρικτικό περιβάλλον. Είναι προτεραιότητά μας και θα συνεχίσει να είναι, η ευημερία όλων των ατόμων που εμπλέκονται με τη Miss USA».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...