187
O Ματέο Σαλβίνι | REUTERS/Massimo Pinca

O ακροδεξιός Σαλβίνι κατηγορεί τον Μακρόν για υποκρισία

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 16:05
O Ματέο Σαλβίνι
|REUTERS/Massimo Pinca

O ακροδεξιός Σαλβίνι κατηγορεί τον Μακρόν για υποκρισία

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 16:05

Νέα επίθεση στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έκανε με μία σύντομη αλλά εριστική ανάρτησή του στο Facebook ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι στο πλαίσιο του γνωστού αντιμεταναστευτικού του κρεσέντο.

Ο Σαλβίνι ουσιαστικά έχει δημιουργήσει ένα άτυπο «σκληρό» δεξιό μέτωπο με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν.

Ετσι, ο φιλελεύθερος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως αποτελεί ίσως τον βασικό τους αντίπαλο στην Ευρώπη.

Ετσι, ο Σαλβίνι έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Πάνω από σαράντα οκτώ χιλιάδες απωθήσεις στα σύνορα με τη Γαλλία κατά το τελευταίο έτος, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Κάθε άλλο παρά αλληλέγγυα η υποδοχή για την οποία μιλάει ο Μακρόν. Αντί λοιπόν να δίνει μαθήματα στους άλλους, καλώ τον υποκριτή γάλλο πρόεδρο να ξανανοίξει τα σύνορα και να φιλοξενήσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που είχε υποσχεθεί να δεχτεί».

Χθες από τη Δανία ο γάλλος πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του γραμματέα της Λέγκας με τον ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν, είχε δηλώσει ότι «έχουν δίκιο να τον θεωρούν τον κύριο αντίπαλό τους στην Ευρώπη». Πρόσθεσε δε ότι «δεν θα υποκύψει στους εθνικιστές και σε όσους πρεσβεύουν μίσος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...