762
Ο Ντάνι Αλβες βρέθηκε από το Μουντιάλ του Κατάρ στις φυλακές της Βαρκελώνης | Danehouse/Getty Images

Ντάνι Αλβες: Το… αυτογκόλ της ζωής του

Sportscaster Sportscaster 24 Ιανουαρίου 2023, 16:55
Ο Ντάνι Αλβες βρέθηκε από το Μουντιάλ του Κατάρ στις φυλακές της Βαρκελώνης
|Danehouse/Getty Images

Ντάνι Αλβες: Το… αυτογκόλ της ζωής του

Sportscaster Sportscaster 24 Ιανουαρίου 2023, 16:55

Είναι αμίλητος, απόμακρος, διαρκώς βυθισμένος στις σκέψεις του. Τα δυο πρώτα 24ωρα αρνήθηκε το φαγητό, και δεν ήρθε σε επαφή με τον «έξω κόσμο». Ούτε, καν, τηλεφωνική. Το κινητό του το κράτησαν οι δικαστικές Αρχές, και δεν θυμόταν κανέναν αριθμό συγγενή ή φίλου του. Μόνο του σπιτιού του. Αλλά η σύζυγός του, Χοάνα Σανθ, δεν ήθελε να του μιλήσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, που συγκέντρωσε η Marca, ο συνήθως αλέγρος Ντάνι Αλβες έχει πέσει σε κατάθλιψη.

Ο διάσημος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής συμπληρώνει σήμερα τέσσερις μέρες στις φυλακές «Brians 1» της Καταλονίας, και τα διεθνή media -ιδίως τα ισπανικά και τα βραζιλιάνικα- εξακολουθούν να φέρνουν στο φως στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση μιας 23χρονης στο νυχτερινό κλαμπ της Βαρκελώνης, «Shutton», το προτελευταίο βράδυ του 2022. Οι αποκαλύψεις αυτές δικαιολογούν την προφυλάκισή του χωρίς τη δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρώην «αστέρας» της Σεβίλλης, της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους, της Παρί και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας έχει μπλέξει άσχημα. Είναι πολύ πιθανό, να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να δικαστεί.

Τον Αλβες τον «καίνε» οι μάρτυρες, αλλά και ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται έξω από τις unisex (κοινές για άνδρες και γυναίκες) τουαλέτες των VIP του κλαμπ, εκεί που, όπως καταγγέλλεται, έλαβε χώρα ο βιασμός. Τον δείχνει να αποχωρεί βιαστικός, ενώ αμέσως μετά βγαίνει από την ίδια πόρτα η κοπέλα που τον κατήγγειλε, εμφανώς ταραγμένη, κάνοντας κινήσεις που μαρτυρούσαν πως κάτι την είχε αναστατώσει. Επίσης, η κατάθεση της φίλης της 23χρονης, που τη συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα εκείνο το βράδυ, η οποία ισχυρίστηκε πως ο αθλητής επιτέθηκε πρώτα σε εκείνη (συγκεκριμένα, ότι «την άρπαξε βιαίως και άπλωσε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα»), αλλά κατάφερε να του ξεφύγει.

Αλλά τα πιο επιβαρυντικά στοιχεία, που βάρυναν στην απόφαση για την προφυλάκισή του, ήταν οι αντιφάσεις του. Το ρεπορτάζ του καταλανικού τηλεοπτικού δικτύου, TV3, ανέφερε ότι ο Αλβες παρουσίασε στην ανάκριση τρεις διαφορετικές εκδοχές για το περιστατικό. Στην αρχή δήλωσε πως τη γυναίκα που τον κατήγγειλε, δεν την είχε ξαναδεί. Στη συνέχεια, ότι συναντήθηκαν, όμως δεν συνέβη τίποτα ανάμεσά τους. Και στο τέλος, πως για την ερωτική τους συνεύρεση υπήρξε συναίνεση από την πλευρά της. Οτι εκείνη τον πλησίασε με διάθεση για σεξ. Γιατί είπε ψέματα στην πρώτη του κατάθεση; Επειδή -λέει- δεν ήθελε να μαθευτεί πως απάτησε τη σύζυγό του, και μάλιστα λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας της. Στη Βαρκελώνη βρέθηκαν εκείνο το χρονικό διάστημα για την κηδεία της πεθεράς του.

Οπως γράφει η La Vanguardia, η δικαστής πείστηκε ότι η καταγγελία του θύματος ήταν αληθής, και υπέγραψε την εντολή για την προσωρινή κράτηση του Αλβες, όταν η 23χρονη περιέγραψε ένα τατού που φέρει ο ποδοσφαιριστής σε απόκρυφο σημείο του σώματός του: μια ημισέληνο που εκτείνεται από τους κοιλιακούς μέχρι την περιοχή των γεννητικών οργάνων του. Αν, όπως ισχυρίστηκε ο αθλητής, η γυναίκα τού όρμησε και κάθισε πάνω του στη λεκάνη της τουαλέτας, δεν θα μπορούσε να έχει δει ολόκληρο το τατού. Ο Αλβες επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας πως κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος και της το έδειξε εκείνος, όμως η εξήγησή του δεν θεωρήθηκε πειστική.

Το TV3 αποκάλυψε ακόμα μια πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης: στη διάρκεια της ανάκρισης ο Αλβες επέδειξε έναν ναρκισισμό, που ενόχλησε πολύ τις δικαστικές Αρχές. Εδειχνε βέβαιος πως κανείς δεν θα τολμούσε να «αγγίξει» τη διασημότητά του. Αν η εναντίον του κατηγορία ευσταθεί, ίσως η αλαζονεία του να εξηγεί το γιατί τόλμησε να επιτεθεί σε δυο γυναίκες μέσα σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο και κάμερες που κατέγραφαν τα πάντα. Το γιατί ένας όμορφος, πλούσιος και διάσημος 40άρης έφτασε στο έγκλημα, προκειμένου να ικανοποιηθεί σεξουαλικά, είναι ένα μυστήριο που μόνο η επιστήμη μπορεί(;) να λύσει.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το… αυτογκόλ της ζωής του. Το (φερόμενο ως) θύμα δεν αξιώνει αποζημίωση -μόνο την παραδειγματική τιμωρία του-, όπως αναφέρει η El Pais. Εφόσον, όμως, αποδειχθεί η ενοχή του, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης τεσσάρων έως 12 ετών. Την οποία, γράφει η Marca, δεν θα έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει. Θα πρέπει να την εκτίσει. Η τελευταία του ομάδα, η μεξικανική Πούμας, ανακοίνωσε τη μονομερή λύση του συμβολαίου του, ενώ και οι χορηγοί του τον εγκαταλείπουν, ο ένας μετά τον άλλον.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται, 40 χλμ. έξω από τη Βαρκελώνη, οι συνθήκες διαβίωσης είναι, σχετικά, καλές, με χώρους για άσκηση και διάβασμα. Από χθες, είναι ακόμη καλύτερες. Σύμφωνα με την Vanguardia, ο Αλβες μετακινήθηκε σε άλλη πτέρυγα. Θα μένει μόνος του πλέον, σε ένα κελί που διαθέτει ατομική τουαλέτα και ντουζιέρα. Οι Αρχές θέλησαν να τον προφυλάξουν από το ενδεχόμενο, να διαρρεύσουν φωτογραφίες του εκτός φυλακής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...