251
Ο ναός του Ηφαίστου με τον νέο φωτισμό | Intime/Studio On/Stelios Tzetzias

Νέος φωτισμός στον ναό του Ηφαίστου και στο μνημείο του Φιλοπάππου

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 22:42
Ο ναός του Ηφαίστου με τον νέο φωτισμό
|Intime/Studio On/Stelios Tzetzias

Νέος φωτισμός στον ναό του Ηφαίστου και στο μνημείο του Φιλοπάππου

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 22:42

Επειτα από την Ακρόπολη, που φωταγωγήθηκε πάνω σε νέα μελέτη,  άλλα δύο αρχαία μνημεία, ο ναός του Ηφαίστου και το μνημείο του Φιλοπάππου, απέκτησαν νέο φωτισμό.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο φωτισμός έγινε από την Ελευθερία Ντεκώ και πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Η νέα μελέτη φωτισμού  έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή της Ακρόπολης, αλλά και τις ίδιες τεχνολογικές λύσεις.

Επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση των υφιστάμενων τεχνικών υποδομών και τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής και φωτιστικής εγκατάστασης, αλλά και του συστήματος αυτοματισμού. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το μικρότερο κόστος συντήρησης, αλλά εξοικονομείται και ενέργεια.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εν μέσω της πανδημίας, μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αθήνας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, μια αναβαθμισμένη εικόνα του Ιερού Βράχου, της Αρχαίας Αγοράς και του λόφου του Φιλοπάππου.

» Όπως συνέβη στον Ιερό Βράχο και στα μνημεία επ’ αυτού, και στην περίπτωση των μνημείων του Ηφαιστείου και του Φιλοπάππου, τονίζεται η τρίτη διάσταση μέσω της διαφοροποίησης των εντάσεων και της απόχρωσης, ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

» Για άλλη μια φορά, θα επαναλάβω ότι η εικόνα της Ακρόπολης είναι η εικόνα της χώρας και ότι η σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας και στην πολιτιστική κληρονομιά, σε πολύ σύντομο χρόνο, πρότυπα και καινοτόμα έργα, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...