312
|

Νέο βίντεο των New York Times: Δύο οι ρουκέτες που έπληξαν το ουκρανικό Boeing στο Ιράν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 09:40

Νέο βίντεο των New York Times: Δύο οι ρουκέτες που έπληξαν το ουκρανικό Boeing στο Ιράν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 09:40

Nέo βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times το οποίο αποδεικνύει ότι το ουκρανικό Boeing επλήγη, όχι μία αλλά από δύο ρουκέτες! Την περασμένη Παρασκευή η Τεχεράνη παραδέχτηκε ότι οι ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί από τον ιρανικό στρατό «κατά λάθος» (εδώ). Στην αεροπορική αυτή τραγωδία που σημειώθηκε στις 8 Ιανουαρίου, λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο «Αγιατολάχ Χομενεΐ» (εδώ), έχασαν τη ζωή τους 176 άνθρωποι.

Οπως αποδεικνύει το νέο βίντεο, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ιρανική βάση σε απόσταση περίπου οκτώ μιλίων από το αεροσκάφος.

Το νέο βίντεο εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για ποιο λόγο ο αναμεταδότης του αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί, προτού αυτό πληγεί από τη μοιραία ρουκέτα.

Προκύπτει ότι ο πρώτος πύραυλος εξουδετέρωσε τον αναμεταδότη, προτού ακολουθήσει ο δεύτερος.

Κανένα από τα δύο πλήγματα δεν κατέρριψε αμέσως το ουκρανικό Boeing.

Οπως αποκαλύπτει το βίντεο των New York Times, το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες και κάνει απόπειρα στροφής προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Δευτερόλεπτα μετά το Boeing των ουκρανικών αερογραμμών εκρήγνυται και συντρίβεται, σε μικρή μόνον απόσταση από το χωριό Καλάι Αμπάντ.

Οσον αφορά τον τόπο από όπου τραβήχθηκε το βίντεο-ντοκουμέντο, οι ΝΥΤ αναφέρουν στο σχετικό τους ρεπορτάζ ότι η λήψη έγινε από μία κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή ενός κτιρίου κοντά στο χωριό Μπινκαντέ, περίπου τέσσερα μίλια από μία ιρανική στρατιωτική βάση.

Το βίντεο αναρτήθηκε από ιρανό χρήστη του You Tube το μεσημέρι της Τρίτης, προτού η γνησιότητά του επιβεβαιωθεί από τους New York Times.

Νωρίτερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Fars, οι Φρουροί της Επαντάστασης έθεσαν υπό κράτηση τον άνθρωπο που φέρεται να ανήρτησε στο Διαδίκτυο το πρώτο βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας προδίδοντας την κατάρριψη του αεοσκάφους από ιρανικά πυρά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπλήρωνε το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.