241
Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτώση του αεροσκάφους | Reuters

Ιράν: Κανένας επιζών από τη συντριβή αεροσκάφους με 176 επιβαίνοντες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 07:34
Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτώση του αεροσκάφους
|Reuters

Ιράν: Κανένας επιζών από τη συντριβή αεροσκάφους με 176 επιβαίνοντες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 07:34

Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 με τουλάχιστον 176 επιβαίνοντες το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο συνετρίβη την Τετάρτη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Το ιρανικό πρακτορείο IRNA ανέφερε πως στο Boeing επέβαιναν 167 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. Κανένας δεν επέζησε της πτώσης.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τεχνικό πρόβλημα, χωρίς να έχουν εντοπιστεί τα μαύρα κουτιά ή να υπάρχει κάποια πρώτη εκτίμηση για το τι είδους πρόβλημα είναι αυτό. Βίντεο που κυκλοφορούν από το Ιράν δείχνουν ωστόσο το αεροσκάφος να πέφτει φλεγόμενο.

Επιπλέον, ιρανοί αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. Η αεροπορική εταιρεία αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα δεν είχε σχολιάσει το συμβάν.

Σύμφωνα με το FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG, τύπος παραπλήσιος, αλλά λίγο παλαιότερος από τα 737 Max, δύο από τα οποία κατέπεσαν το 2018 και το 2019 με πάνω από 350 νεκρούς. Ο εκπρόσωπος της Boeing περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες.

Το τραγικό δυστύχημα έρχεται μέσα στη συγκυρία της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία όξυνε ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ιράν. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, δεν είναι σαφές αν μπορεί να συνδεθεί η συντριβή με την αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...