342
| Intime

ΝΔ: Ηταν λάθος η ανάρτηση Καλλιάνου και το αναγνώρισε

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 13:34

ΝΔ: Ηταν λάθος η ανάρτηση Καλλιάνου και το αναγνώρισε

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 13:34

Απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με μια ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, έδωσε μέσω ανακοίνωσης το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, «η Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει τα θύματα βιασμού, τα οποία πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά όπως προβλέπει ο νόμος.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στο κόμμα μας άλλες απόψεις, απλώς πέφτουν στο κενό και αναδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ αφορούσε την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο και, ειδικότερα, την 17χρονη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό καθώς και την 16χρονη φίλη της.

Σε ένα πρωτοφανές victim blaming, από πολιτικό, ο βουλευτής της ΝΔ και παρουσιαστής καιρού στο Mega έφτασε στο σημείο να αφήσει χυδαία υπονοούμενα για το φερόμενο ως θύμα, προκαταβάλλοντας τη δικαστική έρευνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να διαγραφεί ο βουλευτής

Την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει: «Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου.

Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή.

Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...