353
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Ο Μητσοτάκης κόβει τη συζήτηση με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 12:01
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Ο Μητσοτάκης κόβει τη συζήτηση με τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 12:01

Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά σε μια σειρά από ζητήματα —από τις ανακοινώσεις περί «αποστασίας» και «εξαγοράς» του ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, εκλεκτού της κυβέρνησης για τη θέση του πρώτου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, έως τις επιθέσεις του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στην κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη ή την τοξική ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή την Πέμπτη, την ώρα που η χώρα πενθούσε τον Μίκη Θεοδωράκη— δημιούργησαν μια νέα, πολωμένη συνθήκη στο πολιτικό σκηνικό. Σε βαθμό που ο Πρωθυπουργός να εμφανίζεται αποφασισμένος να μην ασχοληθεί άλλο με τον κ. Τσίπρα, αλλά και να τελειώσει με τις προσπάθειες δημιουργίας κλίματος συναίνεσης.

Αυτό περιγράφει το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» και του Αγγέλου Κωβαίου, το οποίο αναλύοντας τα απόνερα του πρόσφατου ανασχηματισμού, αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει σε συνομιλητές του ότι έχει λήξει πλέον η περίοδος διαλλακτικότητας και αναζήτησης συναινέσεων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρωθυπουργός δηλώνει σε συνομιλητές του ότι έχει λήξει πλέον η περίοδος διαλλακτικότητας και αναζήτησης συναινέσεων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του. Φέρεται να δηλώνει ότι δεν πρόκειται πλέον να ασχοληθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρασυρθεί στην τυφλή, προσωπική αντιπαράθεση την οποία επιδιώκει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και να αφήνει αναπάντητες προκλήσεις. Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι είναι εξοργισμένος από την τακτική της αντιπολίτευσης και τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κατά του ιδίου και της οικογένειάς του, ενώ μεταφέρουν ότι δηλώνει πως πλέον τελειώνει κάθε συζήτηση με τον Τσίπρα και το κόμμα του.

Μάλιστα φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να σταματήσει κάθε συζήτηση με τον κ. Τσίπρα —οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός αναφέρει πως όσο κυβερνά δεν πρόκειται ούτε να ασχοληθεί ούτε να αντιπαρατεθεί προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει το «Βήμα της Κυριακής».

Η αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μόνο στις εκλογές. «Τότε θα υπάρξει η αναμέτρηση και τότε θα κρίνουν οι πολίτες» ανέφεραν πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...