287
Tο Air Force One κατά την άφιξή του στην Αθήνα με τον Μπαράκ Ομπάμα | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πυροβολεί» μέσω Twitter το Air Force One!

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 08:50
Tο Air Force One κατά την άφιξή του στην Αθήνα με τον Μπαράκ Ομπάμα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πυροβολεί» μέσω Twitter το Air Force One!

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 08:50

Με το υπέρογκο κόστος του μελλοντικού αντικαταστάτη του Air Force One, του περίφημου και πάνοπλου προεδρικού αεροσκάφους των ΗΠΑ, τα έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας, ως συνήθως μέσω Twitter, την ακύρωση της παραγγελίας προς την αμερικανική Boeing.

Εγραψε συγκεκριμένα: «Η Boeing κατασκευάζει ένα καινούργιο 747 σαν Air Force One για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από τέσσερα δις. δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία!»

Αν και δεν είναι σαφές τι ήταν αυτό που προκάλεσε την παρέμβαση, η αναφορά έφερε μικρή πτώση στις μετοχές της Boeing κατά τις συναλλαγές την Τρίτη.

Αργότερα, ο Τραμπ εμφανίστηκε στο λόμπι του ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη και έκανε μερικά σχόλια για το θέμα, υπερθεματίζοντας σε σχέση με όσα έγραψε στο tweet: «Το αεροσκάφος είναι εκτός ελέγχου. Νομίζω ότι είναι γελοίο. H Boeing το παρακάνει λίγο. Θέλουμε η Boeing να βγάλει λεφτά, αλλά όχι τόσα πολλά λεφτά».

Λαϊκιστής; Ισως. Αλλά κάτι τέτοια αρέσουν στους αμερικανούς ψηφοφόρους και άλλωστε η πολιτεία της Ουάσιγκτον όπου η εταιρεία έχει τα εργοστάσιά της δεν τον ψήφισε· ψήφισε την «άλλην», τη Χίλαρι Κλίντον.

Οπως σημειώνει το Reuters, τα δύο αεροσκάφη της συγκεκριμένης παραγγελίας-μαμούθ δεν έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται και η Boeing δεν έχει λάβει τα χρήματα για την κατασκευή τους.. Το κόστος που έχει προϋπολογιστεί είναι 2,87 δισ. δολάρια για τα οικονομικά έτη 2015-2022.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ακόμη είναι σε φάση σχεδιασμού λόγω των σύνθετων συστημάτων που έχει απαιτήσει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η οποία διαχειρίζεται το αεροσκάφος.

Το νέο Air Force One πρόκειται να μπει σε ενεργό υπηρεσία το 2024 και θα αντικαταστήσει το υπάρχον αεροσκάφος το οποίο πλησιάζει στο τέλος της επιχειρησιακής του ζωής καθώς είναι πλέον σχεδόν 30 ετών. Αρα ο Τραμπ με αυτές του τις ενέργειες, δεσμεύει τους διαδόχους του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...