304
Εως και 1 εκατ. σκύλοι θανατώνονται κάθε χρόνο στη Νότια Κορέα για το κρέας τους, παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού δεν το έχει βάλει ποτέ στη διατροφή της (φωτογραφία αρχείου) | Shutterstock

Νότια Κορέα: Θα απαγορευτεί οριστικά η κατανάλωση κρέατος σκύλων;

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 13:15
Εως και 1 εκατ. σκύλοι θανατώνονται κάθε χρόνο στη Νότια Κορέα για το κρέας τους, παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού δεν το έχει βάλει ποτέ στη διατροφή της (φωτογραφία αρχείου)
|Shutterstock

Νότια Κορέα: Θα απαγορευτεί οριστικά η κατανάλωση κρέατος σκύλων;

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 13:15

Η κατανάλωση σκύλων στη Νότια Κορέα αποτελεί πολύ μακρά παράδοση και η έναρξη αυτής της διατροφικής συνήθειας χρονολογείται από την εποχή των Τριών Βασιλείων της Κορέας τον πρώτο αιώνα μ.Χ.

Oμως οι νεότερες γενιές έχουν απομακρυνθεί από την κατανάλωση σκύλων και προτιμούν να τους έχουν ως κατοικίδια.

Παράλληλα οι φιλοζωικές οργανώσεις ασκούν συνεχή πίεση για να σταματήσει η κατανάλωση σκύλων. Από τις τέσσερις μεγάλες αγορές κρέατος σκύλων στη Κορέα έχει απομείνει πλέον μόνο η μια αφού οι υπόλοιπες έκλεισαν. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να θανατώνονται στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο 700 χιλιάδες ως ένα εκατομμύριο σκύλοι για το κρέας τους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της χώρας ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κατανάλωση σκύλων στη χώρα. Oπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC στην Νότια Κορέα από την μια πλευρά απαγορεύεται η θανάτωση και μάλιστα με βίαιο τρόπο σκύλων και γάτων αλλά ταυτόχρονα η κατανάλωση τους εξακολουθεί να επιτρέπεται. Ετσι ο κορεάτης πρόεδρος που είναι γνωστό ότι αγαπά ιδιαίτερα τους σκύλους φαίνεται ότι θέλει να βάλει τέλος σε μια δραστηριότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας του.

Ως ντροπή για τη χώρα χαρακτηρίζουν την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος οι φιλοζωικές οργανώσεις, ο αγώνας των οποίων φαίνεται πως θα δικαιωθεί (φωτογραφία αρχείου) / EPA/STRINGER

Σε δημοσκόπηση που έγινε πέρυσι για αυτό το ζήτημα στη Νότια Κορέα το 84% όσων ερωτήθηκαν δήλωσε ότι δεν έχει φάει ποτέ σκύλο και δεν θα το κάνει ποτέ ενώ ένα 59% δήλωσε ότι θα στήριζε μια απόφαση καθολικής απαγόρευσης της κατανάλωσης κρέατος σκύλων.

Το 2022 είναι χρονιά προεδρικών εκλογών στη Νότια Κορέα και αρκετοί πολιτικοί που θέλουν να είναι υποψήφιοι έχουν σπεύσει να δηλώσουν υπέρμαχοι της καθολικής απαγόρευσης της κατανάλωσης κρέατος σκύλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...