346
Ανακοινώθηκε η πρώτη αποζημίωση για τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: 2.000 ευρώ αποζημίωση ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την Αττική Οδό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 10:45
Ανακοινώθηκε η πρώτη αποζημίωση για τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: 2.000 ευρώ αποζημίωση ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την Αττική Οδό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 10:45

Την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο οδηγό ζήτησε από την Αττική Οδό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας.

Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Σε πρώτη φάση ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη της Τρίτης, μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Τσίπρας: «Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά»

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργού προσωπικά.

«Κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ.

»Η Αττική Οδός μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δε σκέφτηκε να απαγορεύσει τη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν τον δρόμο.

»Διακόσιοι επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο. Χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

»Ενα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών. Λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα.

»Μόνο οι υπουργοί του παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού. Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε στη δήλωσή του:.

«Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δεν μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία. Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...