361
Διαδηλωτές -πολύ νέοι και τρομαγμένοι- με τα χέρια ψηλά κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στο Καράκας | REUTERS/Christian Veron

Μηταφίδης: «Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 19:19
Διαδηλωτές -πολύ νέοι και τρομαγμένοι- με τα χέρια ψηλά κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στο Καράκας
|REUTERS/Christian Veron

Μηταφίδης: «Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 19:19

Την «αλήθεια» σχετικά με το δράμα που ζει η Βενεζουέλα -η οποία θρηνεί τον ένατο νεκρό στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας- έσπευσε να φωτίσει για μία ακόμη φορά ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πάντα σύμφωνα με τη δική του άποψη.

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, υπάρχει κρίση και σύγκρουση» επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, σε συνέντευξή του στο Focus Fm.

Με αφορμή μάλιστα την ημερομηνία που σηματοδοτεί την 50ή μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, ο ίδιος τόνισε: «Δεν έχει σχέση η 21η Απριλίου με ό,τι γίνεται σήμερα στη Βενεζουέλα». Παραδέχθηκε ότι «προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου», αλλά τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες».

Σχολιάζοντας την τραγωδία που εκτυλίσσεται στη λατινική χώρα την τελευταία εβδομάδα, όπου έχουν σκοτωθεί εννέα άτομα κατά τη διάρκεια μαζικών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων και επιχειρήσεων καταστολής από την κυβέρνηση, την Αστυνομία αλλά και παραστρατιωτικές οργανώσεις, ο βουλευτής απάντησε: «Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό (σ.σ. τον Αλέξη Γρηγορόπουλο)». 

«Εχουμε οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει και το κόστος της… Δεν θέλω σε καμία περίπτωση τη σημερινή μέρα -γιατί γίνονται κάτι άθλιοι συσχετισμοί- να εγκαλούμαι επειδή υπερασπιζόμενος τις κατακτήσεις της μπολιβοριανής επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος σε μία ακόμη λαμπρή (επαναστατική) στιγμή υπεράσπισης του καθεστώτος της Βενεζουέλας είχε παρουσιάσει μία παραδεισένια εικόνα για τα επίπεδα ζωής των ανθρώπων στη χώρα του Μαδούρο. Είχε επικαλεστεί στοιχεία του ΟΗΕ σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στη χώρα είχε πέσει στο 5%, η ακραία φτώχεια βρισκόταν στο 5% του πληθυσμού. Είχε τονίσει σχεδόν περήφανα: «η Βενεζουέλα είναι ελεύθερη από την πείνα», χωρίς να διασαφηνίσει (ή να καταλάβει) ότι όλα αυτά τα πορίσματα του ΟΗΕ είχαν βασιστεί σε στατιστικά στοιχεία παλαιοτέρων ετών και ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψιν τα τελευταία γεγονότα.

Επανερχόμενος λοιπόν στο ζήτημα όπου εμφανίζεται να εξειδικεύεται, ο Μηταφίδης σχολίασε ότι «στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία, εκτός αν τα έχετε μπερδέψει. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος, εκλεγμένη κυβέρνηση, υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Αυτό είναι διαφορετικής ποιότητας, γιατί δεν πρέπει να πάσχουμε από πολιτική αχρωματοψία με το τι συνέβη στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...